Copilot in Outlook zal je schrijfstijl kunnen nabootsen

copilot in outlook

Binnenkort zal je e-mails in Outlook kunnen laten schrijven door Copilot. De AI-assistent analyseert je mailverkeer om je persoonlijke stijl zo goed mogelijk over te nemen.

De officiële lancering van Microsoft 365 Copilot voor het grote publiek nadert steeds dichter. Vanaf 1 november zal de AI-assistent beschikbaar zijn voor alle Office-applicaties. Copilot kan Word-teksten schrijven, presentaties maken en ook het beantwoorden van mails uit je handen nemen. Die laatste taak neemt Copilot zeer ernstig, vertelt Yusuf Mehdi, marketingdirecteur bij Mehdi, aan Bloomberg.

Persoonlijke toets

Om je zo goed mogelijk te leren kennen, zal Copilot een analyse maken van mails die je verstuurt. Mail per mail zal de AI je schrijf- en communicatiestijl beter kunnen nabootsen. Op den duur zal het voor de ontvanger bijna niet meer mogelijk zijn om te onderscheiden of een mail door jou of door Copilot zal geschreven zijn.

Dit maakt Microsoft Copilot in potentie een veel overtuigendere tool om mails te schrijven dan bijvoorbeeld ChatGPT. De chatbot van OpenAI kan op basis van je input wel een generieke mail opstellen die er grammaticaal goed uitziet, maar mist de persoonlijke toets die Copilot wel zou moeten kunnen toevoegen. De AI van Microsoft zit ook ingebouwd in de mailclient zelf.

Binnenkort zal blijken hoe goed Copilot die beloftes ook kan waarmaken. Microsoft rolt de AI-assistent vanaf 1 november uit. Geïnteresseerden zullen daar wel een flinke meerprijs voor moeten betalen op hun abonnement. Microsoft 365 met Copilot zal dertig dollar per maand duurder zijn dan zonder: voor veel abonnementsformules betekent dat (meer dan) een verdubbeling van de prijs. Generatieve AI kost Microsoft veel geld en dus wil het Copilot niet gratis weggeven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home