Chatten met Bing kan nu ook in mobiele app

bing mobiel

Microsoft zet de uitrol van de AI-aangedreven zoekmachine gestaag verder. Chatten met Bing kan voortaan ook in de mobiele apps van Bing en Edge, en zelfs in Skype.

Wie wil experimenteren met de vernieuwde Bing, kan dat voortaan ook met de smartphone. Microsoft brengt de chatfuncties van de zoekmachine naar de mobiele applicaties van Bing en Edge. De mobiele versie ondersteunt ook spraakherkenning om zoekopdrachten te dicteren. Zo zal praten met Bing nog meer als een conversatie met een persoon aanvoelen.

Om de mobiele versie van Bing Chat te kunnen gebruiken, dien je uiteraard wel toegang te hebben tot de publieke demo. Je kan je nog steeds op de wachtlijst zetten. De mobiele versie werkt grotendeels hetzelfde als de desktopversie.

Bing in Skype

Wat wel nieuws is met Bing Chat, is dat je de chatbot nu ook kan betrekken in gesprekken met familie, vrienden en collega’s. Bing krijgt in een integratie in de mobiele Skype-app. Door @Bing in een gesprek te typen, kan je Bing toevoegen aan het gesprek en vragen naar suggesties.

bing in skype
Bron: Microsoft

Je kan je afvragen waarom Microsoft Bing eerst naar Skype brengt, en niet naar het veel meer gebruikte Teams-platform. Skype moet de proeftuin worden voor de diepgaandere interactie tussen mens en AI, leiden we af uit een blog van Microsoft. Wellicht heeft dat te maken met de imperfecties die tijdens de eerste testweek aan het licht kwamen.

Wanneer gesprekken langer aanhielden, begon Bing soms rare dingen te zeggen. Je wil natuurlijk niet meemaken dat je Bing betrekt in een gesprek met je baas en die plots zonder reden uitscheldt of bedreigt. Om Bing een aangenamere gesprekspartner te maken, voerde Microsoft beperkingen in op het gebruik van de chatbot en dien je nu na enkele vragen het onderwerp te veranderen.

lees ook

Van manipulatie tot liefdesverklaringen: lange conversaties brengen Bing in de war

Ondermaatse spraakherkenning

Onze redactie wacht zijn beurt nog af om met de chatfuncties aan de slag te kunnen gaan, maar PCWorld en The Verge konden de mobiele versie wel al uitproberen. PCWorld schrijft dat de spraakherkenning ondermaats is en dat Bing je gesproken zoekopdrachten helemaal verkeerd verwerkt.

The Verge is neutraler over de kwaliteit van de resultaten, maar geeft aan dat de mobiele Bing nog niet de snelste is. Het toont aan dat de technologie nog in volle ontwikkeling is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home