Microsoft geeft eigen appwinkel een nieuwe look

De Microsoft Store wordt in een nieuw jasje gestoken. Het design komt door de aanpassingen dichter bij de looks van Windows 11 te liggen.

Windows neem afscheid van vierkante hoeken en looft cirkels nu ook in zijn eigen appwinkel. Dat brengt de appwinkel meer in lijn met het design van Windows 11, waar ronde hoekjes de norm zijn. Verder wordt voortaan de uitgiftedatum van de laatste update vermeld bij de app.

Rechts vind je de uitgiftedatum van de laatste update

De veranderingen werden doorgevoerd in de webversie van de Microsoft Store voor Windows 10 en Windows 11. Dat gebeurde onopvallend, zonder aankondiging. Door FireCubeStudios werd de verandering wel gespot, de Twitter-pagina houdt veranderingen aan Windows-versies nauwlettend in de gaten.

Vanuit de nieuwe webversie zijn Windows-apps nog steeds eenvoudig te installeren. Enkele nieuwe apps zijn er ook te vinden: Mozilla Firefox, Discord en de Epic Games Store.  

lees ook

Tijd voor een upgrade naar Windows 11? Controleer of je pc en jij er klaar voor zijn

Android-apps

Naast een eigen appwinkel moet het in Windows 11 ook mogelijk worden de Amazon App Store te bezoeken. Dat is tot nu toe enkel mogelijk voor Amerikaanse gebruikers, wanneer de appwinkel toegankelijk is voor Europese gebruikers is niet duidelijk.

Wel maakte Microsoft afgelopen week de ondersteuningspagina voor de appwinkel openbaar. Daarin staan de minimale systeemeisen om de Amazon Web Store te kunnen draaien en die zijn niet min.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home