Microsoft 365 waarschuwt bulk-mailers voor strengere Google-spamregels

microsoft 365

Gebruikers van 365 hebben een waarschuwing gekregen van Microsoft-admins om hun mails zeker te authentificeren. Hiermee is de kans kleiner dat ze beïnvloed worden door de strengere spamregels van Google.

Admins van Microsoft 365 hebben gebruikers op het hart gedrukt om hun uitgaande mails zeker van een authentificatie te voorzien. Hiermee waarschuwt Microsoft eigenlijk voor de strengere spamregels die Google heeft aangekondigd. Dat berichtte Bleeping Computer.

Teveel is teveel

De waarschuwing is vooral voor gebruikers van Microsoft 365 die geregeld mails in bulk uitsturen. Dit is dan vooral voor campagnes die hiermee worden ondersteund. Wanneer bedrijven die authentificatie niet instellen, bestaat de kans dat de verstuurde mails niet door de filter van verschillende providers raken.

lees ook

Teams vanaf oktober geen onderdeel meer van Microsoft 365-abonnement in Europa

Tegelijk gaf Microsoft aan dat 365 in principe niet geweldig geschikt is om aan bulk-mailen te doen. Dit is omwille van de eigen EOP-limieten. Dat systeem heeft ook een ingebouwde spamfilter die roet in het eten kan strooien. Wie in bulk wil e-mailen gebruikt beter de eigen on prem mailing-servers of derde partijen die zich net hierop focussen.

Bedrijven die toch in bulk via EOP willen mailen, moeten zich aan drie zaken houden:

  • Uitgaande limieten niet overschrijden
  • Een specifiek sub-domein gebruiken, speciaal voor bulk-mails
  • Zorgen dat die sub-domeinen geconfigureerd zijn met mail-authentificatie

Microsoft benadrukt dat zelfs dat geen absolute garantie is om succesvol te bulk-mailen via EOP. Als dat toch niet lukt, verwijst het bedrijf opnieuw naar de eerder vermelde alternatieven.

Ander nieuws dat recent te rapen viel rond Microsoft 365 was de aankondiging dat Copilot volgende maand wordt toegevoegd. Uiteraard mogen we bovendien het nieuwe lettertype niet vergeten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home