Microsoft 365-update laat apps crashen

De laatste update van Microsoft 365 rolt niet verder uit. Microsoft nam deze beslissing na verschillende klachten over crashende Office-applicaties.

De laatste Patch Tuesday bevatte een update voor Microsoft 365 die de apps bij verschillende gebruikers liet crashen. Ondertussen is de update niet meer te downloaden.

Het gaat om versie 2206, build 15330.20298. Deze is niet langer te installeren, maar Microsoft kan gebruikers die de update al installeerden alleen maar aanraden de vorige versie terug te zetten.

Crashende apps

Gebruikers meldden na de update dat ze last hadden van crashes bij de Office-applicaties. Het probleem deed zich voor zodra de gebruiker contactinformatie van een persoon probeerde te bekijken door de cursor op de naam of foto van een contact te zetten. Het systeem loopt vast als de gebruiker dit probeert in mails, reacties en gedeelde documenten.

Bij Microsoft lijken de hersenen van de engineers nog maar op halve toeren te draaien door de aanhoudende hitte. Al zou het ook kunnen dat het team nog maar op halve kracht draait door vakanties. In ieder geval moest de techgigant in juli ook al een update voor Windows 11 terugtrekken. Het probleem toen was een kapot startmenu.

Een update voor de Windows Server maakt de software dan weer incompatibel met verschillende printers. Alleen gaat het daar niet om een fout in de update. Microsoft besloot de software incompatibel te maken met printers die niet de juiste beveiligingsprotocollen ondersteunen voor authenticatie met smart cards. Dat komt de beveiliging van Windows Server ten goede.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home