Microsoft 365 onbruikbaar via verouderde Outlook vanaf november

Outlook

Commerciële klanten die nog steeds verouderde versies van Outlook gebruiken, hebben nog twee maanden om een upgrade uit te voeren. Daarna sluit Microsoft de toegang tot zijn 365-diensten af.

Op 1 november 2021 zal Microsoft de toegang ontzeggen tot Microsoft en Office 365 voor gebruikers die met versies onder Outlook 2013 Service Pack 1 werken. Dat geeft het bedrijf aan in een blogpost. Klanten kunnen dus nog twee maanden upgraden naar een nieuwere versie.

Eerdere stopzetting

Vorig jaar al liet de firma de ondersteuning voor oudere Outlook-versies vallen om meer in te zetten op online services als Exchange Online vanaf 13 oktober 2020. Office 2007 werd op dat moment al niet meer ondersteund en Office 2010 stopte op dezelfde datum. Office 2013 zou echter wel ondersteund worden tot april 2023.

Microsoft was op dat moment erg mild. Ondanks het wegvallen van de ondersteuning, zouden gebruikers wel nog toegang hebben tot andere Office 365-diensten. Al kon het bedrijf niet garanderen dat er geen performantieproblemen zouden opduiken.

Overschakelen naar abonnement

Nu is het bedrijf helaas minder goed gezind en laat het oudere Outlookgebruikers in de steek. Zij zullen vanaf 1 november geen andere Microsoft-diensten meer kunnen gebruiken. Outlook 2007 en 2010-klanten zullen zelfs niet meer kunnen inloggen na de twee volgende updates.

Wanneer dat precies zal zijn, maakte het bedrijf niet bekend. Microsoft geeft klanten wel mee dat ze best overschakelen naar een abonnement op Microsoft of Office 365, zodat de aangeboden software altijd up-to-date blijft. Of dat werkelijk een beter idee is, hangt van je persoonlijke wensen af.

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home