Microsoft brengt onbeperkte mail-aliassen naar Exchange Online

microsoft exchange

Nadat de Plus Addressing-functie is uitgerold naar alle Exchange Online gebruikers, kunnen Office 365 klanten een onbeperkt aantal aangepaste e-mailadressen gebruiken voor het ontvangen van mail. Met plus addressing kunnen klanten aangepaste e-mailadressen aanmaken door met een ‘+’-scheidingsteken tekst toe te voegen aan hun bestaande e-mailadres. 

Microsoft kondigde Exchange Online ondersteuning voor plus addressing voor het eerst aan tijdens Microsoft Ignite 2019. Destijds maakte Microsoft bekend de functie in september 2020 te lanceren. Uiteindelijk werd de uitrol uitgesteld tot Q3. Voordat plus addressing als standaard werd toegevoegd aan Office 365, was het een van de populairste verzoeken voor Exchange Admins. Dat blijkt uit de resultaten op de UserVoice site van Microsoft. 

Wellicht klinkt de nieuwe functie van Microsoft wat bekend in de oren. Gmail biedt al een tijdje een vergelijkbare functie als plus adressing: Gmail aliases. Al in 2008 zag Google in hoe het toevoegen van woorden aan een e-mailadres gebruikers betere controle geeft over hun inbox. 

Handig voor het filteren en bijhouden van e-mailbronnen

Alle e-mails die binnen komen op de dynamisch gecreëerde e-mailadressen in de gebruikersnaam+toevoegsel@domein vorm worden automatisch doorgestuurd naar de inbox van de gebruiker. De functie is onder meer handig om te gebruiken bij het inschrijven voor een nieuwsbrief. Met een inbox-regel kun je mails die binnenkomen op een aangepast e-mailadres automatisch een een bepaalde map plaatsen. 

Met plus addressing kunnen Microsoft 365 klanten het overzicht bewaren over inkomende marketing en sales campagnes. Sommige gebruikers willen inkomende e-mails filteren en bepaalde berichten naar hun eigen mappen verhuizen. Andere klanten hebben bedrijfsoplossingen, zoals ticket-systemen, die een case ID toevoegen aan een e-mailadres om gesprekken te volgen.

Standaard staat ondersteuning voor plus addressing uitgeschakeld in Exchange Online. Systeembeheerders kunnen het aanzetten via Exchange Online PowerShell. Nog niet alle Microsoft 365 gebruikers hebben toegang tot de functie. Naar verwachting biedt Microsoft vanaf december 2020 al zijn klanten ondersteuning voor de nieuwe functie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home