Microsoft 365 Copilot nu ook beschikbaar op desktop

microsoft copilot windows
Bron: Harjit Dhaliwal, Microsoft

Microsoft breidt de toegang tot Copilot voor 365-applicaties uit en stopt het mee in de Windows Copilot-balk. Vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen met een Copilot-abonnement.

Microsoft kondigt met een blog aan dat Copilot voor 365-applicaties voortaan ook in desktopverpakking beschikbaar is. De AI-assistent is voortaan ook rechtstreeks op te roepen vanuit de Copilot-balk in Windows, naast de webversie. Copilot voor 365 maakt op desktop gebruik van hetzelfde chatproviderplatform als Windows Copilot.

Gebruikers hebben de keuze tussen een ‘Werk’- en ‘Web’-modus. De Werkmodus haakt Copilot aan de Graph-API om het toegang te geven tot documenten, e-mails, agenda, chats, vergaderingen en contactpersonen. Microsoft schrijft dat vragen, antwoorden en gedeelde Graph-gegevens niet gebruikt worden om LLM’s te trainen, en Graph haalt ook enkel gegevens op waar de gebruiker geautoriseerde toegang tot heeft. Voor extra zekerheid kunnen gebruikers zonder meerkost ook bescherming voor commerciële gegevens inschakelen.

Copilot voor 365 zal natuurlijk enkel en alleen opduiken in Windows als je over een geldig abonnement beschikt. De AI-assistent is sinds 1 november beschikbaar voor grote bedrijven en Microsoft breidde het aanbod in januari uit voor kmo’s en individuele gebruikers. Voor zakelijke gebruikers kost Copilot dertig euro per maand, voor individuele 365-abonnementen twintig euro per maand.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home