OnePlus 12 en 12R officieel aangekondigd, vanaf februari verkrijgbaar

OnePlus 12
OnePlus 12 is één van de eerste smartphones die Wifi 7-compatibel is.

Het nieuwste vlaggenschip van OnePlus is officieel aangekondigd en bestaat uit twee toestellen: de OnePlus 12 en de OnePlus 12R. Beide smartphones waren al even verkrijgbaar in China, vanaf 6 februari kunnen we er ook in de Benelux mee aan de slag.

OnePlus is weer helemaal terug van niet weggeweest. Net als vorig jaar kreeg China opnieuw de primeur van OnePlus om het nieuwste vlaggenschip te verwelkomen, maar nu zijn ze ook officieel aangekondigd in Europa. De OnePlus 12 is een evolutie van de OnePlus 11 die bij ons goed in de smaak viel. Het design blijft nagenoeg onveranderd, net als de specificaties. De meeste zaken krijgen een kleine upgrade. De OnePlus 12R is een nieuw gezicht op de Europese markt.

Zo krijgt de OnePlus 12 als een van de eerste toestellen de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 aan boord. Het scherm wordt iets groter (6,8 inch vs. 6,7 inch) en is 12 GB RAM voortaan het basismodel. De duurste variant wordt met 24 GB RAM geleverd en 1 TB opslag.

Het scherm heeft een erg hoge piekhelderheid om in zonlicht nog genoeg te zien (4.500 nits vs. 1.300 nits). Er is sprake van LTPO-technologie om het scherm dynamisch te verversen tot 120 Hz. Indien nodig, kan de OnePlus 12 de verversingsgraad zelfs tot 1 Hz laten zakken om batterij te besparen.

oneplus 12

Aan de achterkant zitten een 50 MP (f/1.6) hoofdcamera en een 48 MP (f/2.2) groothoekcamera die sterk op zijn voorganger lijken. De belangrijkste upgrade zit hem in de 64 MP (f/2.6) telezoom die nu 3x optische zoom ondersteunt in plaats van 2x.

De batterijcapaciteit groeit licht (5.400 mAh vs. 5.000 mAh) en ondersteunt opnieuw 100 watt snelladen. Nieuw is dat OnePlus opnieuw liefhebbers van draadloos laden omarmt. De OnePlus 12 kan tot 50 watt snelladen via draadloos laden.

OnePlus 12R

De OnePlus 12R moet dienen als instapmodel van de reeks, voor wie wel de ervaring van de OnePlus 12 wil zonder de volle pot te moeten betalen. OnePlus lanceert al enkele jaren R-modellen in thuisland China en brengt dit nu voor het eerst naar Europa. Net zoals vorig jaar laat de fabrikant een (nog) duurdere Pro-versie achterwege.

Een lagere instapprijs betekent niet dat het toestel niet zijn eigen unieke kantjes heeft: de OnePlus 12R is naar eigen zeggen van de fabrikant de eerste smartphone ter wereld met een LTPO 4.0-display. De processor is niet de nieuwste Snapdragon 8 zoals in de OnePlus 12, maar de Gen 2 die een jaartje ouder is. Dat maakt het interessant om de benchmarks van beide toestellen straks naast elkaar te leggen om te zien hoeveel beter de nieuwe generatie daadwerkelijk presteert.

Opladen gaat aan dezelfde snelheid als bij de OnePlus 12. In het camera-eiland zit ook dezelfde 50 MP hoofdcamera, al is de OnePlus 12 niet uitgerust met de telezoom. Die wordt vervangen door een macrocamera.

oneplus 12r

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 12 zal als eerste te koop zijn in de Benelux, vanaf 6 februari tegen een adviesprijs van 949 euro voor 12 GB RAM en 256 GB opslag. Voor de configuratie met 16GB RAM en 512 GB opslag betaal je 1099 euro. De OnePlus 12R volgt een week later en zal 699 euro kosten (16 GB + 256 GB). OnePlus kondigt vandaag ook zijn nieuwe Buds 3-oortjes aan voor een prijskaartje van 99 euro. Prijzen zijn incl. btw

lees ook

OnePlus Open review: de beste vouwbare telefoon op de markt


Dit artikel verscheen origineel op 8 december 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie naar aanleiding van de officiële lancering in de Benelux.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home