Ontwikkelaars kunnen Markdown-documenten exporteren in Google Docs 

google docs

Google heeft de interoperabiliteit van de Markdown-ondersteuning in Google Docs verbeterd. Ontwikkelaars kunnen vanaf nu Markdown-documenten importeren en exporteren.  

In 2022 kreeg Google Docs een uitgebreide ondersteuning voor Markdown waarmee ontwikkelaars in Google Docs Markdown-documenten konden schrijven. Nu kondigt Google een nieuwe feature aan waar veel ontwikkelaars waarschijnlijk op zaten te wachten. Google laat het vanaf nu toe om Markdown-documenten te importeren en exporteren in Google Docs. De functie is vanaf nu beschikbaar.  

Import en export

Google Docs ondersteunt sinds 2022 Markdown, een opmaaktaal op basis van platte tekst. Markdown is een populaire opmaaktaal onder ontwikkelaars omdat het zodanig is samengesteld dat het eenvoudig te converteren is naar HTLM en andere formaten met een applicatie met dezelfde naam. 

lees ook

Gemini leest Drive-documenten zonder toestemming te vragen

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu in Google Docs samenwerken aan softwaredocumentatie en deze vervolgens exporteren als Markdown, en gebruiken in andere ondersteunende tools voor Markdown. Verder is het ook mogelijk om Markdown te converteren naar Docs-inhoud door het eenvoudig te plakken, of inhoud uit het document te kopiëren als Markdown. 

De nieuwe Markdown-functie in Google Docs wordt stapsgewijs uitgerold vanaf 16 juli. Het kan tot vijftien dagen duren voordat de functie zichtbaar is.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home