Google Docs laat handgeschreven notities toe, maar enkel op Android touchscreen 

Google voegt een nieuwe functie voor handgeschreven notities toe aan Google Docs. Hiervoor heb je wel een Android-apparaat met touchscreen nodig.  

Vanaf nu kunnen gebruikers rechtstreeks met een stylus of vinger aantekeningen maken op een Google-document. Deze nieuwe opmaakfunctie wordt uitgerold voor Google Workspace-klanten, Google Workspace Individual-abonnees en persoonlijke Google-accounts. De lijst met compatibele appraten is echter beperkt tot Android-telefoons en -tablets. De uitrol van deze nieuwe functie startte op 27 februari voor gebruikers die zijn ingeschreven voor Rapid Release. Gebruikers met de Google Standard-release zullen de nieuwe functie vanaf 11 maart zien verschijnen.  

Overzichtelijker

Met deze nieuwe functie in Google kunnen gebruikers handgeschreven notities toevoegen met hun vinger of een stylus. Er zitten een paar standaardkleuren van pen en markeerstift in verwerkt (zwart, blauw, rood, groen, geel), maar je kan zelf ook eigen kleuren toevoegen.  

Bron: Google

Handgeschreven aantekeningen zijn voornamelijk in de educatieve sector interessant. Zo kunnen gebruikers eenvoudig handgeschreven feedback toevoegen aan opdrachten, wat het al snel overzichtelijker maakt in vergelijking met getypte feedback. Op die manier kan de ouderwetse manier van feedback toepassen gecombineerd worden met de nieuwste technologieën, maar hoef je niet met stapels papieren essays te sleuren.

Android met touchscreen nodig

Hoewel deze functie voor heel wat studenten of andere creatieve beroepen een meerwaarde kan bieden, is het nog niet compatibel met alle apparaten. Enkel gebruikers die beschikken over een Android met touchscreen kunnen handgeschreven notities maken in Google Docs. Gebruikers van een Windows, macOS, iOS, ChromeOS of zelfs de Chrome-browser, ondersteunen deze handgeschreven functie nog niet. Zij kunnen enkel dergelijke documenten met markeringen bekijken, verbergen of verwijderen.  

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe Sticky Notes-app in preview

Zeker in de onderwijswereld is deze compacte lijst nadelig. De meeste studenten hebben een niet-touchscreen Chromebook, of een Windows- of macOS-laptop bij oudere studenten. Zij die deze tool het meest zouden nodig hebben, kunnen deze helaas niet gebruiken vanwege hun hardware. Het is nog maar de vraag of en wanneer Google deze tool ook voor bovenstaande apparaten zal openstellen.  

Gebruikers die ingeschreven zin voor Rapid Release kunnen de nieuwe functie reeds gebruiken. Voor de Google Standard-release-gebruikers zal de uitrol op 11 maart plaatsvinden. Iedere uitrol neemt zo’n 15 dagen in beslag.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home