Lenovo ThinkReality VRX moet VR instapklaar maken voor de bedrijfswereld

Lenovo’s VR-oplossing ThinkReality VRX is vanaf juni beschikbaar. Het toestel moet werknemers overal ter lande aanspreken.

Lenovo’s nieuwe VR-headset ThinkReality VRX is vanaf juni beschikbaar. Het toestel zal 1.299 euro kosten, inclusief btw. Voor bedrijven is er een flexibelere prijs die gebaseerd is op het formaat van een eventuele aanbesteding. Het toestel kan ook aangekocht worden als onderdeel van een Service-model via TruScale.

De ThinkReality VRX heeft een Snapdragon XR2+ Gen 1-CPU aan de binnenkant. ‘Pancake’-lenzen maken een dunner profiel mogelijk. Achter iedere lens schuilt een resolutie van 2.280 x 2.280 pixels. Het geheel biedt een kijkhoek van 95 graden.

Breed portfolio

Het toestel is een onderdeel van het ThinkReality XR-portfolio van Lenovo. Dat omvat een softwareplatform in de cloud. De headset werkt zonder computer (op Android 12), maar je kan het ding ook draadloos of bekabeld met een pc verbinden om van daaruit meer geavanceerde content te bekijken. Via kleurencamera’s kan je verder ‘door’ de headset kijken.

Die flexibiliteit maakt de headset volgens Lenovo ideaal voor tal van taken, van training van werknemers in sectoren zoals retail tot complex 3D-design. De doorkijkmodus zorgt er dan weer voor dat de ThinkReality VRX geschikt is voor AR-toepassingen.

Lenovo ontwikkelde de headset specifiek voor bedrijven en wijst op een breed end-to-end ecosysteem dat de headset ondersteunt. De bril is zeker niet de eerste headset van Lenovo, maar met dit exemplaar startte de fabrikant wel met een nieuw design.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home