Lenovo toont AR-headset ThinkReality A3 met focus op zakelijke toepassingen

Via laptop of smartphone

Lenovo ThinkReality A3

De augmented reality (AR) headset van Lenovo maakt via USB-C verbinding met een laptop of smartphone en is specifiek ontwikkeld voor de werkvloer. De Lenovo ThinkReality A3 functioneert op zijn best bij hulp vanop afstand, begeleide workflows en 3D-visualisatie.

De lichtgewicht bril maakt op CES 2021 zijn debuut met focus op bedrijven. Denk aan scenario’s op de industrievloer, labo’s en winkels. Industriële werkers hebben met de Lenovo ThinkReality A3 een lichte, flexibele en schaalbare slimme bril om productiviteit en veiligheid verhogen en fouten in dagelijkse taken te verlagen, aldus de fabrikant.

Het apparaat maakt verbinding via USB-C en kan worden aangesloten op een pc of via een aantal compatibele Motorola smartphones, eigendom van moederbedrijf Lenovo. De AR-bril is een uitbreiding op de Lenovo ThinkReality A6 die twee jaar geleden het levenslicht zag als alternatief voor de Microsoft Hololens 2.

Midden 2021 beschikbaar

In de slimme bril zit een AR-venster met een 1080p-resolutie aangedreven door een krachtige Qualcomm Snapdragon XR1-chip. Boven de twee ogen zitten twee breedhoekcamera’s om je bewegingen te detecteren. Centraal zit er nog een acht megapixelcamera die video opneemt om gebruikers vanop afstand te begeleiden.

Lenovo ThinkReality A3

De geïntegreerde batterij is vervangbaar, zodat je kan blijven werken. Hoelang de batterijduur is, geeft Lenovo niet mee.

De Lenovo ThinkReality A3 is vanaf midden 2021 beschikbaar aan een nog onbekende adviesprijs. De AR-bril is initieel enkel beschikbaar in bepaalde markten. Het is nog niet zeker of de bril ook naar België of Nederland komt.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home