Lenovo omarmt Intel en AMD met nieuwe ThinkBook en ThinkPad-laptops

Lenovo vernieuwt zijn portfolio van zakelijke laptops met nieuwe toestellen in het ThinkBook en ThinkPad-gamma. De laptops hebben voornamelijk de nieuwste Intel-chips aan boord maar verschillende modellen omarmen ook AMD’s modernste mobiele chips.

Op MWC 2022 introduceert Lenovo een waaier aan nieuwe laptops in het ThinkBook en ThinkPad-gamma. Onder de ThinkBook-noemer plaatste de fabrikant zijn zakelijke instapmodellen die voornamelijk gericht zijn om kmo’s. De nieuwe toestellen hebben Intel Alder Lake (12de generatie)-processors aan boord onder een volledig metalen chassis. Lenovo wijst erop dat de toestellen MIL-spectests hebben doorlopen, maar zegt er niet bij dewelke. Traditioneel gaat het onder andere om schoktesten maar geen valtests.

ThinkBook: kmo’s

De ThinkBook 13s Gen 4 i heeft een 13,3 inch-beeldscherm met maximaal een 2,5K-resolutie op een 16:10-scherm. Het toetsenbord is morsbestendig en de aan-uitknop komt met een vingerafdruksensor. Lenovo voorziet in dit toestel twee USB-C/Thunderbolt 4-compatibele poorten. De laptop is 14,9 mm dik en weegt 1.26 kg voor de instapconfiguratie. Lenovo stelt dat de laptop de lichtste ThinkBook tot nu toe is.

Plooibare variant ThinkBook 14s Yoga Gen 2 deelt veel specificaties maar heeft een omklapbaar aanraakscherm. Het toestel heeft een geïntegreerde pen maar offert daar één van de Thunderbolt 4-poorten voor op. Beide laptops hebben een webcam met FHD-resolutie.

ThinkPad T: balans

Voor de ThinkPad line-up introduceert Lenovo eerste en vooral vernieuwingen in de ThinkPad T-familie. Die laptops moeten een mooie balans in prestaties, functies en poorten aanbieden. Lenovo stelt dat de toestellen gericht zijn op hybride werk. De line-up bestaat uit drie toestellen: de T14s G3, T14 G3 en de grotere T16 G1. Alle laptops krijgen een 16:10-scherm en zijn beschikbaar met FHD en IR-camera voor Windows Hello-gezichtsherkenning. Je kan de modellen configureren met zowel Intel Alder Lake-processors als AMD Ryzen 6000 Mobile-chips.

Voor grafische prestaties kan je aan de slag met een Nvidia RTX 2050 in de 14 inch-modellen. De nieuwe grote 16 inch-laptop is configureerbaar met maximaal een Nvidia RTX 2060. De toestellen komen optioneel met 5G LTE en Wifi 6E. Lenovo benadrukt nog dat je de toestellen eenvoudig kan repareren via de vlot verwijderbare onderkant. Het chassis is ontwikkeld in samenspraak met Intel én AMD, klinkt het nog.

ThinkPad P: workstations

De ThinkPad P-reeks huisvest de laptops van Lenovo waar de focus op prestaties ligt. De ISV-gecertifieerde toestellen komen opnieuw allemaal met 16:10-schermen en FHD-camera’s. Het chassis kreeg een herwerking waardoor de touchpads groter zijn dan ooit. De schermen worden verder in de fabriek al gekalibreerd.

Lenovo stelt op MWC twee nieuwe toestellen in deze reeks voor: de Thinkpad P14s G3 en de P16s G1. De 16 inch-laptop is optioneel beschikbaar met Ryzen 6000-CPU, maar voor het 14 inch-toestel kan je alleen Intel kiezen. Grafische prestaties zijn afkomstig van professionele Nvidia T550-GPU’s.

ThinkPad X: topprestaties

Aan de bovenkant van zijn zakelijke spectrum lanceert Intel de ThinkPad X1 Extreme 5G. Die complementeert de bestaande line-up van X1-laptops. De Extreme moet een prestatiemonster zijn met aan de binnenkant een Intel H-processor van de twaalfde generatie (tot Core i9) bijgestaan met maximaal een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti en 64 GB aan DDR5-RAM. Het 16:10-aanraakscherm komt met een 4K-resolutie. Lenovo voorziet Wifi 6E en 5G in zijn configuraties.

lees ook

Lenovo zal Microsofts TPM-alternatief Pluton niet standaard inschakelen

De laptops complementeren het aanbod dat Lenovo al op CES voorstelde in januari. Toen pakte de fabrikant onder andere uit met verschillende nieuwe X1-laptops waaronder een extra breed exemplaar.  Ook de nieuwe ThinkPad Z-reeks zag toen het levenslicht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home