Lenovo lanceert nieuwe ThinkPads: AMD en verfriste X1

Lenovo pakt uit met enkele nieuwe ThinkPads en schermen. De fabrikant lanceert instaptoestellen met AMD en vernieuwt de krachtige X1 Extreme.

In de marge van een ietwat vreemde editie van MWC die voor volgende week op het programma staat, lanceert Lenovo nieuwe hardware. Dat gebeurt tijdens een digitaal event. Voor zakelijke gebruikers heeft Lenovo enkele interessante nieuwe laptops in petto. Verder kan je uitkijken naar nieuwe schermen.

AMD

Eerst en vooral vallen de ThinkPad L13 en ThinkPad L13 Yoga Gen 2 op. Die laptops draaien AMD Ryzen 5000-processors. Het is de eerste keer dat Lenovo voor AMD kiest in een Yoga-laptop met Windows. De L13 en L13 Yoga zijn relatieve instapmodellen gericht op volumeverkoop. Lenovo laat tijdens zijn event weten dat het AMD eerst in dergelijke toestellen wil omarmen.

Functioneel verschillende de toestellen niet zo veel van hun neefjes met Intel aan boord. Thunderbolt 4 ontbreekt aangezien dat Inteltechnologie is, maar in ruil krijg je volgens Lenovo ongeveer 20 procent meer autonomie op de batterij dankzij de AMD-chip. De laptops moeten iets langer dan 10 uur meegaan op één lading.

De ThinkPad L13 Gen 2 verschijnt in augustus met een adviesprijs van 649 euro. De Yoga-variant heeft een startprijs van 749 euro.

Nieuwe ThinkPad X1 Extreme

Lenovo lanceert vervolgens de ThinkPad X1 Extreme Gen 4. Dat toestel heeft wel enkel Intel-chips aan boord. Het is configureerbaar met maximaal een Core i9 H-chip van Intels elfde generatie. Wat grafisch geweld betreft kan je kiezen voor een Nvidia RTX 3080. Ondanks de stevige ingewanden beperkt Lenovo de voetafdruk van de laptop: het toestel weegt 1,8 kg en is 17,7 mm dik.

Lenovo herwerkte de ThinkPad X1 Extreme Gen 4 in vergelijking met de voorgangers en kiest voor een 16:10 display. Dat is beschikbaar met QHD of UHD-schermresoluties. Om de laptop fris te houden, introduceert de Chinese fabrikant een vernieuwd koelingssysteem waarbij onder andere frisse lucht wordt binnengetrokken via het toetsenbord. Dat blijft desalniettemin beschermd tegen morsen.

De ThinkPad X1 Extreme Gen 4 komt in augustus naar de winkelrekken met een adviesprijs van 2.099 euro voor de basisconfiguratie.

Schermen

Tot slot stelt Lenovo enkele nieuwe schermen voor. De ThinkVision M15 en Lenovo L15 zijn twee mobiele USB-C-schermen die je idealiter naast een 15,6 inch-laptop plaatst. Lenovo ontwikkelde ze zodat de displays op gelijke hoogte komen met de schermen van eigen laptops. USB-poorten aan weerskanten geven stroom door en maken het eenvoudig om het scherm op de laptop aan te sluiten. De ThinkVision M15 verschijnt ergens in het derde kwartaal van dit jaar voor 229 euro.

Enkele traditionele schermen maken ook hun opwachting. Zo is er de nieuwe ThinkVision T24m-20 met zijn 23,8 inch FHD-scherm. Dat display gebruikt USB-C en doet zo dienst als dock. De Lenovo L27m-30 en L32p-30 bieden gelijkaardige functionaliteit en hebben schermdiagonalen van respectievelijk 27 inch (FHD) en 32 inch (4K). Deze monitoren zijn eerder voor de consumentenmarkt bedoeld. De ThinkVision T24m-20 zal 229 euro kosten en verschijnt in september.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home