Kladblok Windows 11 krijgt tabbladen

kladblok

Update 23/01/ 2023, 10u06: Microsoft heeft tabbladen in Kladblok uitgerold voor het Windows Insiders-testkanaal. Daarmee zet de functie een eerste belangrijke stap richting de publieke lancering.

Origineel 26/12/2022, 9u: Een werknemer van Microsoft heeft per ongeluk een nieuwe feature voor de Kladblok-app in Windows 11 aangekondigd: tabbladen om opdrachtprompts te ordenen.

Het heeft er alle schijn dat Microsoft met een toekomstige update tabbladen zal toevoegen aan het Kladblok in Windows 11. Dat heeft een medewerker van de software per ongeluk openbaar gemaakt via Twitter.

Die zal daar een flinke uitbrander voor hebben gekregen, want de screenshot was eigenlijk nog niet voor de buitenwereld bestemd. Het duurde dan ook niet lang voor de post weer verwijderd was, maar dat kon niet verhinderen dat Windows Central de geruchtenmolen in gang zette.

kladblok windows 11
Bron: Microsoft (via Windows Central)

Met de introductie van tabbladen zal je meerdere .txt-bestanden kunnen aanmaken in Kladblok. Hierdoor kan je dus meerdere opdrachtprompts aanmaken, wat helpt om orde te scheppen. Die tabbladen zal je elks een aparte naam kunnen geven. Verder brengt de update geen grote veranderingen aan de lay-out van Kladblok.

Tabbladen in Windows

Het is op dit moment nog gissen wanneer Microsoft de functionaliteit officieel maakt met een update. Wellicht zal de functie binnenkort beschikbaar komen voor het Windows Insider-kanaal. Kladblok zou hiermee na Verkenner (sinds de Windows 11 2022 Update) de volgende app zijn die tabbladen introduceert.

lees ook

Windows 11 2022 Update getest: slepen, tabs en andere inhaalbewegingen

Dat doet vermoeden dat Microsoft tabbladenfuncties in nog meer apps wil stoppen. Tabbladen zijn al enkele jaren een herkenbaar zicht in de browser Edge. Sinds kort kan je in Edge ook tabbladen delen met collega’s om een gezamenlijke Workspace op te zetten in de browser.

Dit artikel verscheen origineel op 26/12/2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home