Huawei brengt opvallend 3:2-monitor MateView naar België

Huawei MateView 28

Huawei stort zich op de monitormarkt in België en lanceert de MateView. Het is een opvallende monitor met 3:2-schermverhouding en een multifunctionele voet. De focus ligt op creatieve professionals en de premium zakelijke markt.

De handelsoorlog tussen China en de VS met Huawei als kind van rekening dwingt die laatste om zijn portfolio te verbreden. Het resultaat is de Huawei MateView, een professionele monitor met een bijzonder design, flinterdunne schermranden en een opvallende 3:2-schermverhouding. Die laatste zien we vandaag wel meer bij laptops zoals de Microsoft Surface Laptop 4, maar op een monitor is het een gedurfde zet.

Het 28,2 inchscherm (3.840 x 2.560 pixels) heeft een 10-bit IPS-paneel en mikt op de creative professional met een DCI-P3-kleurbereik van 98 procent. De monitor is DisplayHDR 400-gecertificeerd, 1.200:1 contrast en heeft volgens de fabrikant een maximale helderheid van 500 cd/m². Huawei spreekt van een kleuraccuraatheid met een DeltaE van minder dan twee, wat uitstekend is voor professionals. De refreshrate bedraagt 60 Hz en het scherm is kantelbaar en in de hoogte verstelbaar.

Huawei MateView 28

De flinterdunne randen van de monitor zijn mogelijk omdat alle aansluitingen, speakers (2x 5 watt) en voeding in de voet verwerkt zitten. Dit zorgt voor een strak, minimalistisch design, met VESA-montage als kind van rekening. De monitor ondersteunt beeld via USB-C, HDMI, miniDisplayPort of draadloos. Een laptop kan je tot 65 watt opladen via USB-C, genoeg voor de meeste USB-C-compatibele laptops op de markt.

Aan de zijkant van de aluminium voet vind je nog 2x USB-A, 1x USB-C en een audiojack. Aan de onderkant van het scherm heeft Huawei een touchpad verwerkt waarmee je middels veegbewegingen doorheen de menu’s kan gaan om bijvoorbeeld instellingen of input te veranderen.

De Huawei MateView 28” is vanaf midden augustus beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 699 euro incl. btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home