Huawei lanceert Mate 40 Serie: topspecificaties, zonder Google

Huawei heeft zijn volgende vlaggenschip aan de wereld getoond. De Huawei Mate 40 Pro bevat topspecificaties met een sterke focus op de camera. Het enige wat er niet op zit, zijn Google-diensten.

Voor we de Huawei Mate 40 Pro verder uitlichten, moet de olifant in de kamer worden geadresseerd. Net als bij de Huawei P40-reeks eerder dit jaar zitten op de Mate 40-reeks geen Google-diensten. Dit is het gevolg van een uit de hand gelopen handelsoorlog tussen de VS en China, met Huawei als speelbal. Geen Google-diensten dus, maar wel Android.

Concreet houdt dit in dat je alle Android-apps kan installeren naar wens, maar niet uit de vertrouwde Google Play Store. Huawei heeft als vervanger AppGallery klaar, net als Petal Search om apps buiten de appwinkel van Huawei te vinden. De perfecte vervanging? Niet altijd volgens onze ervaring, ook al betert de situatie elke maand.

Kirin 9000-chip

Terug naar de Huawei Mate 40 Pro. Deze smartphone is het absolute toptoestel in de line-up van Huawei met een eigen 5 nm Kirin 9000 5G-chipset. Indien de handelsoorlog niet wordt bijgestuurd, is dit ook ineens het voorlopig laatste topmodel met een eigen Huawei-chip aan boord, omdat chipfabrikant TSMC niet meer aan Huawei mag leveren van de VS.

Verder bevat de Huawei Mate 40 Pro alle topspecificaties die je verwacht: 90 Hz-scherm, 8 GB RAM, 256 GB opslag en een groot 6,76 inch oledscherm met schermranden die 88 graden ombuigen voor een randloze illusie. Het toestel is IP68-gecertificeerd (bescherming tegen water en stof) en vooraan is er net als voorgaande jaren opnieuw een 3D-gezichtscanner aanwezig om de telefoon te ontgrendelen.

Net als de OnePlus 8T krijgt ook de Huawei Mate 40 Pro bliksemsnel laden aan boord. Via het stopcontact kan je tot 66 watt snelladen, draadloos kan tot 50 watt. Binnenin zit een 4.400 mAh-batterij.

Camera & prijs

De grootste nadruk wordt gelegd op de Leica-camera’s achteraan. De hoofdsensor ondersteunt tot 50 megapixels terwijl de breedhoeklens 20 megapixels aflevert. De telefotolens maakt gebruik van een periscoopconstructie (zoals de Huawei P40 Pro) en levert 5x optische zoom aan 12 megapixel. Een laatste sensor is een zogenaamde Time of Flight (ToF) sensor die een 3D-scan kan maken van objecten dichtbij. Handig voor bijvoorbeeld portretfoto’s of om in donkere scénes scherp te stellen.

Dezelfde ToF-sensor vinden we ook vooraan terug, samen met een 13 megapixelcamera.

De Huawei Mate 40 Pro is in twee kleuren beschikbaar in België: zwart of zilver. Er is maar één configuratie om uit te kiezen, 8 GB RAM en 256 GB opslag, en draagt een prijskaartje van 1.199 euro incl. btw. Vanaf 15 november ligt het toestel in de winkel.

Tip: Huawei zet alle middelen in om Belgische laptopmarkt te veroveren

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home