HP stopt Zoom Rooms in all-in-one PC aangestuurd door Windows 11 IoT

HP-Presence-All-in-One

Naast een Zoom Rooms-versie kan je de all-in-one-pc ook krijgen als stand-alone pc met Windows 11 om dagelijks op te werken.

Onder de noemer ‘HP Presence AiO Conferencing PC with Zoom Rooms’ zet de fabrikant een all-in-one-pc op de markt die zich thuis voelt in huddle rooms of andere kleine vergaderruimtes. De pc draait een IoT-versie van Windows 11, wat onmiddellijk duidelijk maakt dat dit niet je dagelijkse werkpc is.

HP legt de focus sterk op de 5 megapixel webcam onder de noemer HP Presence. Door de hoge opnameresolutie kan een AI-toepassing handig jou als deelnemer optimaal centraal in beeld brengen, zelfs wanneer je rondwandelt. Verder bevatten beide toestellen AI-filters voor de onderdrukking van achtergrondgeluid en om je stem beter op te pikken. De camera kan je draaien indien nodig.

Ondanks dat de IoT-versie van Windows 11 vooraf is geïnstalleerd, krijgt de HP Presence AiO Conferencing PC krachtige hardware aan boord. Als basis vind je een 12de generatie Intel Alder Lake-chip (65 watt-model), 256 GB SSD en 16 GB RAM. Als scherm kan je kiezen uit een 24-inch Full HD-model of een 27-inch Quad HD-variant.  

Optioneel kan je in plaats van de standaardcamera de all-in-one ook voorzien van een 16 megapixel webcam (4 megapixel via pixel binning) voor een nog betere beeldkwaliteit.

HP-EliteOne-800-G9

HP EliteOne 800 G9

Heb je minder nood aan een Zoom Rooms-toestel en wil je liever dezelfde pc gebruiken als je dagelijks toestel. Dan kan je bij de HP EliteOne 800 G9 terecht. Dit is in feite hetzelfde toestel zoals hierboven, maar met een volwaardige versie van Windows 11. Je kan opnieuw kiezen tussen 24-inch (HP EliteOne 840) of 27-inch (HP EliteOne 870), waarbij je bij die laatste ook een Full HD-optie hebt om de kosten te drukken.

Aan de binnenkant kan je een flink pittigere configuratie samenstellen vergeleken met de HP Presence AiO. De HP EliteOne 800 G9 ondersteunt tot 64 GB RAM, tot 2 TB SSD-opslag en optioneel is er ook een Nvidia GeForce RTX 350 Ti beschikbaar. Opnieuw tekenen de 12de generatie Intel Alder Lake-processoren present.

Zowel de HP Presence AiO als de HP EliteOne 800 G9-reeks zijn vanaf mei beschikbaar in de VS. HP deelt pas dichter tegen de beschikbaarheidsdatum officiële adviesprijzen mee.

Eerder dit jaar presenteerde HP op CES 2022 heel wat nieuwe toestellen. Zo lanceerde het twee nieuwe Dragonfly-modellen waaronder een variant met Chrome OS. Alle HP EliteBook-laptops kregen ook een opfrisbeurt met de nieuwste 12de generatie Intel-chips en ook met de nieuwe AMD Ryzen 6000-chips.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home