HP vernieuwt Dragonfly-laptops en lanceert een Chromebook-variant

HP Elite Dragonfly G3

HP vernieuwt de Dragonfly-laptops binnen het zakelijk segment en voegt voor het eerst een Chromebook-variant toe aan de line-up.

Wie graag in stijl wil rondwandelen op kantoor, kijkt bij HP vermoedelijk naar de Dragonfly-laptops. Voor 2022 lanceert de fabrikant op CES twee nieuwe Dragonfly-modellen. De meest voor de hand liggende upgrade is de HP Elite Dragonfly G3, de opvolger van de G2 vorig jaar.

De grootste vernieuwing is zonder twijfel het hogere scherm met een 3:2-schermverhouding voor meer productiviteit. De Dragonfly G2 maakt vandaag gebruik van een traditioneel 16:9-scherm. Nog een andere interessante evolutie van de HP Elite Dragonfly G3 is het verlies van het 360 gradenscharnier. De nieuwste versie is een traditioneel clamshell-model.

HP Elite Dragonfly G3
HP Elite Dragonfly G3

Andere specificaties zijn de nieuwste 12de generatie Intel-chips met ondersteuning voor vPro, tot 32 GB RAM en tot 2 TB SSD-opslag. De batterij meet 68 Wh, wat behoorlijk veel is gezien het dunne profiel. Het toestel weegt minder dan 1kg met de kleinere 45 Wh batterij-variant.

HP Elite Dragonfly Chromebook
HP Elite Dragonfly Chromebook

Chromebook-variant

De grootste verrassing is zonder twijfel de HP Elite Dragonfly Chromebook. De fabrikant brengt hiermee voor het eerst Chrome OS naar het premiumsegment. Deze laptop heeft een traditionelere 16:9-schermverhouding en kan je configureren met een 12de generatie Intel-chip, tot 32 GB RAM en tot 512 GB SSD-opslag. In tegenstelling tot de nieuwe Dragonfly G3 heeft de Chromebook-variant wel een 360 gradenscharnier om Chrome OS optimaal met het aanraakscherm te bedienen.

HP Elite Dragonfly Chromebook
HP Elite Dragonfly Chromebook

De HP Elite Dragonfly Chromebook heeft twee primeurs aan boord. Het is de allereerste Chromebook met een haptisch trackpad en de eerste die Intels vPro-platform ondersteunt. Andere luxe-functies die vaak een zeldzaamheid zijn bij Chromebooks zijn een vingerafdruksensor en een ingebouwd privacyscherm.

Focus op betere videocalls

Onder de noemer HP Presence krijgen zowel de HP Elite Dragonfly Chromebook als de HP Elite Dragonfly G3 een 5 megapixel webcam aan boord. Door de hoge opnameresolutie kan een AI-toepassing handig jou als deelnemer optimaal centraal in beeld brengen, zelfs wanneer je rondwandelt. Verder bevatten beide toestellen AI-filters voor de onderdrukking van achtergrondgeluid en om je stem beter op te pikken.

De HP Elite Dragonfly G3 wordt vanaf maart in de Amerikaanse winkelrekken verwacht. De HP Elite Dragonfly Chromebook volgt een maand later in april. Wanneer beide toestellen bij ons verkrijgbaar zullen zijn, is nog niet bekend. Een adviesprijs geeft HP voorlopig ook nog niet mee.

lees ook

Intel lanceert 12de generatie Alder Lake-processors voor laptops

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home