HP lanceert nieuwe ProBook voor kmo met AMD

HP lanceert met de ProBook x360 435 G7 een nieuwe 2-in-1 gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Het toestel ziet er verrassend premium uit en komt voorzien van AMD-binnenwerk.

HP vernieuwt zijn ProBook x360 met de ProBook x360 435 G7. Dat is een 2-in-1-laptop met 13,3 inch omklapbaar aanraakscherm. Het design van de ProBook is meer dan ooit gebaseerd op de premium-hardware van de fabrikant en doet denken aan duurdere Elite-laptops. De ProBook-reeks zit traditioneel onder de Elite-reeks, met zakelijke laptops aan prijzen onder de 1.000 euro. Voor dit precieze model kennen we momenteel nog geen adviesprijs.

AMD Ryzen

HP omarmt AMD met het nieuwe toestel en kiest voor pas chips uit de pas aangekondigde Ryzen 4000-reeks. In die line-up zitten de eerste mobiele 7 nm-chips van AMD. De dingen zijn verder voorzien van Radeon-gpu-kernen. De processors zijn nog niet verkrijgbaar in het wild, maar moeten in theorie minstens even goed presteren dan de 10 nm Ice Lake-chips van Intel. Dat HP die exemplaren links laat liggen, is logisch: ze rollen nog steeds in onvoldoende volume van de band.

De keuze voor AMD brengt een beetje extra werk mee voor HP. Dat stopt enkele extra beveiligingsfuncties zoals Sure Start en Sure Sens in de laptops op biosniveau om tegemoet te komen aan het feit dat AMD nog geen Ryzen Mobile 4000 Pro-chips met eigen beveiligingsfuncties in de markt heeft. Kmo’s zullen hier niets van merken en de toestellen zijn er niet minder veilig om.

Verdere specificaties

De laptop is configureerbaar vanaf een single threaded quadcore Ryzen 3 4300U tot en met een eveneens single threaded octacore Ryzen 7 4700U. De Ryzen 7 4800 met zijn 16 threads behoort niet tot het keuzepakket. Wifi 6-ondersteuning zit standaard ingebakken en je kan de laptop met tot 16 GB aan DDR4-RAM configureren. Binnenin kan je kiezen voor 128 GB of 256 GB Sata SSD-opslag, of 256 of 512 GB PCIe SSD-opslag. Verder komt de laptop met één USB-C-poort, twee klassieke USB-poorten en een HDMI-aansluiting. Beschikbaarheid voor de laptop staat gepland voor mei.

Lees ook: AMD imponeert met 7 nm-laptopprocessors en 64 core-desktopchip, waarin we in meer detail kijken naar de chips die je in deze laptop vindt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home