HP lanceert flexibele Elite Folio met ARM-processor

HP omarmt ARM met de introductie van een nieuwe telg in het zakelijke Elite-portfolio. De HP Elite Folio heeft een unieke vormfactor met een al even originele binnenkant.

Op de digitale CES 2021-conferentie krijgen we voor het eerst de HP Elite Folio te zien: een splinternieuw toestel in de Elite-familie van premium B2B-toestellen. HP kiest voor een unieke vormfactor met een dun scherm dat je zowel dicht als open voor het toetsenbord kan klappen. Zo blijft de Folio een laptop, al heeft die ook een tabletmodus die extra aangenaam moet aanvoelen omdat het toetsenbord niet aan de achterzijde zit.

Twee jaar geleden experimenteerde HP al met een lederen ontwerp en dezelfde vormfactor in de vorm van de HP Spectre Folio. De fabrikant acht het ontwerp nu volwassen genoeg om een variant onder het Elite-portfolio te brengen.

ARM-chip

HP zet met het toestel volop in op mobiliteit en waagt zich daarom aan een ARM-processor. Binnenin schuilt een Qualcomm Snapdragon 8cx van de tweede generatie. Die moet krachtig genoeg zijn om Windows en de nodige kantoor-applicaties aan te drijven, en garandeert in theorie een uitstekende batterijduur. HP zelf spreekt van meer dan één etmaal op een enkele batterijlading.

ARM en Windows zijn een gewaagde combinatie met in theorie veel potentieel. In de praktijk stelden dergelijke toestellen geregeld teleur, al toont de nieuwste Surface Pro X dat de meeste problemen zijn weggewerkt. Bovendien zorgt de stap van Apple naar het ARM-ecosysteem voor meer enthousiasme bij ontwikkelaars om hun software native ARM-compatibel te maken.

De HP Elite Folio komt met 16 GB RAM-geheugen en tot 512 GB M.2 NVMe-SSD-opslag. Het scherm krijgt een Full HD-resolutie mee. De hybride laptop/tablet komt in februari op de markt voor een nog nader te bepalen adviesprijs.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home