Google’s Keep krijgt AI-update met Gemini 

De notitie-app Keep van Google krijgt binnenkort een update met Gemini.  

Keep, de notitie-app van Google, krijgt binnenkort een AI-upgrade. Het AI-model van Google, Gemini, zal er met de functie ‘Help mij een lijst te maken’ voor zorgen dat het maken van notities en lijstjes nog eenvoudiger wordt voor gebruikers. De AI-upgrade van Keep op Android moet eerst nog een testfase doorstaan. De effectieve uitroldatum is nog niet bekend.  

‘Help mij een lijst te maken’

Keep van Google is een handige applicatie voor het maken en structureren van notities en boodschappen- of to-do-lijstjes. Met de nieuwe AI-update gebaseerd op Gemini, wil Google ervoor zorgen dat het proces van lijstjes maken een minimale inspanning van de gebruiker vereist.  

lees ook

Microsoft lanceert nieuwe Sticky Notes-app in preview

Het is nog niet duidelijk wanneer de testfase start. Gebruikers zullen vanaf dat moment een handige knop zien verschijnen met ‘Help mij een lijst te maken’ rechtsonder in de hoek van de app. Als je hierop klikt, verschijnt er een tekstvak waarin je het type lijst dat je zoekt kan opgeven, bijvoorbeeld ‘Wat neem je mee op vakantie’. Hoe meer informatie je geeft aan Keep, hoe specifieker je antwoord zal zijn. Als je tevreden bent met het resultaat, klik je onderaan op de knop ‘invoegen’ en wordt de gegenereerde lijst in je takenlijst ingevoerd.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home