Grafische kaarten Nvidia werken trager na Windows 11 2022-update

nvidia

De laatste grote Windows-update lijkt pc’s met grafische kaarten van Nvidia niet goed te bevallen. Nvidia rolt een software-update uit om het probleem te verhelpen.

Windows-updates zorgen regelmatig voor problemen, en ook met de Windows 11 2022-update is het weer prijs. Eigenaars van een pc met een Nvidia GeForce grafische kaart merken een significante duik in de grafische prestaties na het installeren van de update.

lees ook

Nvidia verwijt Moore voor hoge GPU-prijzen

Dat veroorzaakt onder meer haperende beelden, inconsistente framerates en over het algemeen tragere prestaties van het apparaat. Sommigen melden dat de capaciteiten van hun grafische kaart tot amper nog 5 procent werden gereduceerd.  

De fabrikant Nvidia heeft het probleem onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het om een softwarematig probleem gaat, en niet gelinkt is aan de grafische kaarten zelf. De Windows 11 2022 update activeert grafische debugging features die niet zouden mogen geactiveerd worden. Slechte grafische prestaties zouden enkel mogen voorkomen bij wie de aanvullende GeForce Experience software geïnstalleerd heeft.

GeForce Experience 3.26

De sleutel naar de oplossing ligt dan ook bij de software. Nvidia lanceerde inmiddels een nieuwe versie van de software die je grafische prestaties opnieuw zou moeten opkrikken. Het softwarepakket is als een publieke bèta gelanceerd.

Die kan je handmatig downloaden en installeren via de helpdesk van Nvidia, of door het softwarepakket om te zetten naar een bètarelease. Deze week zou nog een stabiele release van de update moeten volgen.

Een andere oplossing die Nvidia-klanten hebben is de Windows 11 2022 Update terugrollen of nog even uitstellen. Hoe je te werk gaat, lees je hier. Waarom je de update wel onmiddellijk zou willen installeren, ontdek je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home