Googles AirDrop-concurrent Nearby Share nu ook bij ons beschikbaar

Nearby Share is ook bij ons beschikbaar. De functie laat je toe om snel en eenvoudig bestanden tussen pc en Android-telefoon te delen, naar analogie met AirDrop bij Apple. Google liet de EU bij de aanvankelijke lancering links liggen.

Begin april lanceerde Google Nearby Share als beta voor Windows. Het grootste deel van de wereld kon aan de slag met de AirDrop-concurrent, maar de hele EU viel uit de boot. Google gaf ondanks herhaaldelijke vragen geen verklaring voor die exclusie en heeft de beperking nu stilzwijgend opgeheven. Dat ontdekte 9to5Google.

Snel delen

Nearby Share zit ingebakken in je Android-telefoon en laat je toe om snel en eenvoudig bestanden te delen met een Windows-computer. Daartoe moet je een app downloaden en inloggen (al dan niet met je wachtwoord). Wanneer je op de computer en op je telefoon met hetzelfde Google-account bent aangemeld en beide toestellen zijn nabij, dan kan je zonder extra bevestiging bestanden naar je pc sturen. Het is zelfs mogelijk om snel hele mappen over te zetten.

lees ook

Google start test met AirDrop-concurrent maar niet in de Donbas of bij jou

Hoewel Apple gelijkaardige functionaliteit twaalf jaar geleden al lanceerde, is Nearby Share nog in bèta. Je hebt een computer met Windows 10 of 11 nodig om ervan te genieten. Je telefoon moet minstens op Android 6 draaien, wat hopelijk geen probleem is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home