Google Workspace krijgt integraties van onder andere Atlassian, Asana en Tableau

Google Workspace kondigt een reeks integraties aan. Deze integraties worden vorm gegeven door externe partijen waar Google mee samenwerkt.

Tijdens de Cloud Next-conferentie van Google worden nieuwigheden voor Google Workspace aangekondigd. Hierdoor openen de productiviteitstools voor externe partijen.

lees ook

G Suite wordt Google Workspace: nieuwe logo’s en functies

Integraties en API’s

Zij kunnen integraties voor smart chips maken in Google Docs. Smart chips geven de gebruiker automatische suggesties, zoals bestanden, meeting en mensen. De functie activeert zodra ‘@’ getypt wordt. Vanaf vandaag zullen de suggesties over de tijd heen uitgebreid worden door partnerintegraties. Al zeker AODocs, Atlassian, Asana, Figma, Miro en Tableau, gaan met de mogelijkheid aan de slag. Smart chips komen verder ook beperkt naar Google Sheets, daardoor kunnen gebruikers Google Docs koppelen.

Google Workspace wordt vanaf begin 2023 nog voor meer samenwerkingen opengezet. Aan Chat en Meet kunnen derden dan weer via API’s functionaliteiten toevoegen. Asana en LumApps zullen daar de eerste partners zijn die integraties uitbrengen.

Voor Meet zit er verder een add-on SDK in, waarmee apps van derden rechtstreeks in Meet kunnen draaien. Een meeting kan zo uitdraaien in een samenwerking aan een creatief project via Figma of het digitale whiteboard van FigJam kan even bij de vergadering worden gezet om zaken te noteren.

Bron: Google

Zelf integraties bouwen voor Google Chat die de noden van je bedrijf tegemoetkomen, kan via AppSheet. Dat geeft iedereen de mogelijkheid om met de no-code-tool van Google aan de slag te gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home