Google werkt aan sharing-toepassing voor Meet

Google Meet

Is het binnenkort helemaal voorbij met saaie Meet-sessies? Als we insiders mogen geloven wel want volgens hen werkt Google aan een Meet-toepassing om live-sharing apps te integreren in de call.

Google sleutelt al een tijdje aan de integratie van Duo en Meet tot één video-conferencing platform. Volgens een appdoorlichting door 9to5Google, werkt Google aan de integratie van verschillende apps in Meet. Zo zou het mogelijk zijn om live content te delen van bijvoorbeeld Spotify of YouTube. Ook een speeltje Kahoot!, Uno of Heads Up! worden geïntegreerd.

Enkel op Android

Wanneer en hoe de nieuwe toepassingen voor iedereen beschikbaar zijn, is nog niet geweten. Wellicht zal Google een pictogram releasen voor elke app. Via openstaande sessies zouden deelnemers content met elkaar kunnen delen. Op voorwaarde dat ze een Androidtoestel hebben, want 9to5Google vond een code die suggereert dat de app enkel voor Android telefoons beschikbaar is.

Hoe Google exact de sharing zal aanpakken, is ook nog onduidelijk. Want voor streamingdiensten zoals Spotify heeft elke gebruiker een account nodig. Voor spelletjes zal Google wellicht een nieuwe lobby aanmaken. Het zit er dik in dat je zelfs een partijtje kan spelen tegen andere deelnemers aan de chat. Of hoe een saaie meeting plots een gameroom kan worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home