Google lekt vouwbare Pixel Fold nog voor aanvang van I/O zelf uit

google pixel fold
Bron: Google

Na een lange stroom van geruchten bevestigt Google de lancering van een vouwbare Pixel-smartphone. Het toestel zal volgende week zijn opwachting maken tijdens de I/O-conferentie.

Met een korte teaservideo van slechts acht seconden maakt Google de Pixel Fold bekend. Op het eerste zicht ziet het toestel er als een ‘gewone’ Pixel-smartphone uit, tot het magische moment waarop het toestel openvouwt. Uit de video kunnen we al afleiden dat de Pixel Fold dezelfde vormfactor zal hebben als de Samsung Galaxy Z Fold 4, en het lijkt dan ook met dit toestel te zijn dat Google wil concurreren.

lees ook

Samsung Galaxy Z Fold 4 review: vouwbaar wordt volwassen

De lancering van de Google Pixel Fold zat er al lang aan te komen, en geruchten over het toestel zijn dan ook wijdverspreid over het internet. Volgens die geruchten zou de frontcover van de Pixel Fold 5,8 inch bedragen, wat je met het toestel open te vouwen kan vergroten tot 7,6 inch. Het coverdisplay is een stuk kleiner dan de Galaxy Z Fold 4, die 6,2 inch meet wanneer toegevouwen. Google claimt wel een veel duurzamer scharnier te hebben ontwikkeld.

De processor van het toestel zou uit de eigen stal komen: Google stopt een tweede generatie van de Tensor-processor in zijn vouwbare smartphone. Wat de camera’s betreft, zal er waarschijnlijk geen upgrade komen ten aanzien van de Pixel 7. Op vlak van software kunnen we een Android-versie verwachten die beter is afgestemd op het grotere scherm van de smartphone.

Lancering tijdens Google I/O

De officiële lanceringsdatum van de vouwbare Pixel is 10 mei. Dat is niet toevallig tijdens Google I/O 2023. Google zal dan meer in details treden over de specificaties en een prijskaartje op het toestel kleven. De Samsung Galaxy Z Fold 4 kost een flinke 1.799 euro incl. btw, en we verwachten dat de Pixel Fold daar niet ver vanaf zal zitten.

Ben je benieuwd naar de vouwbare Pixel-smartphone? We willen je geen valse hoop geven. Google heeft helaas de gewoonte om België links te laten liggen met zijn Pixel-productlijn, terwijl de toestellen wel gewoon in onze buurlanden te koop zijn.

Google I/O gaat op 10 mei van start. Tijdens de openingsspeech kondigt Google traditioneel ook de nieuwste Android-versie aan, dit jaar Android 14. Naar alle verwachtingen zal ook AI een vaak terugkerend gespreksonderwerp zijn.

Promotievideo gelekt

Google heeft niet kunnen wachten tot vanavond en de Pixel Fold al zelf publiek gemaakt, al gaat het wellicht om een foutje van de marketingafdeling. Het Pixel-team stuurde vannacht een tweet uit met enkele beelden van het vouwbare toestel om het publiek warm te maken voor het evenement. De tweet bevatte echter ook een link naar een nog verborgen YouTube-commercial waar de Pixel Fold in volle actie te bewonderen is.

Google I/O gaat om 19u CEST van start. Het belangrijkste nieuws van het evenement lees je op ITdaily.


Dit artikel verscheen origineel op 05/05 11u. Update op 10/05 11u10 met de uitgelekte promotievideo.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home