Google lost nu ook jouw wiskundige problemen op

Er zijn nieuwe functies bij Search en Lens van Google. Je kan beiden nu ook inzetten om wiskundige problemen voor je op te lossen.

Zowel Search als Lens van Google kunnen nu worden gebruikt om wiskundige problemen aan te pakken. De tech-reus heeft de software van beide producten een update gegeven, zodat dat vanaf nu mogelijk is.

Rekenen op en met Google

Het blijft niet beperkt tot alleen maar wiskunde. In principe kan je nu bij Search en Lens terecht voor een hele waaier aan oplossingen voor alles in STEM (science, technology, engineering en mathematics).

Je hoeft je vergelijking of integraal gewoon in de zoekbalk te typen (bij Search) of er een foto van te nemen met Lens, om een stap-voor-stap uitleg te krijgen.

De AI van Google’s large language models zorgt er ook voor dat je een oplossing kan krijgen voor vraagstukken in de klassieke omschrijvende vorm die we alleemaal nog van school kennen. Dat kunnen ook vragen rond fysica zijn, niet alleen wiskunde.

Geometrie is al meer een uitdaging, omdat het niet altijd even simpel is om het probleem in woorden te omschrijven. Een aantal driehoeksproblemen kan je nu via Lens ingeven. Het systeem zal beeld en tekst interpreteren en ook hier stap voor stap een oplossing voorzien.

Voor andere toepassingen binnen STEM vind je nu bijna duizend interactieve 3D-diagrammen uit verschillende disciplines. Er zijn voorbeelden uit onder andere biologie, chemie, fysica en astronomie.

We zagen de afgelopen tijd al meer updates bij Google Search. In de strijd tegen desinformatie zijn er nu bijvoorbeeld nieuwe functies om bronnen en beelden te checken. Eerder deze maand was er al de directe integratie van generatieve AI in de zoekbalk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home