Google brengt continu scrollen naar zoekopdrachten op desktop

Google

Twee jaar na de release op mobiele toestellen is continu scrollen nu ook mogelijk op computers. De toepassing rolt in eerste instantie uit naar Engelstalige zoekopdrachten in de VS.

Google introduceert continu scrollen op computers. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht ingeeft, dan krijgt die nu één pagina met resultaten te zien. De gebruiker moet doorklikken naar de volgende pagina voor meer opties. Met continu scrollen zal de gebruiker tot zes pagina’s met zoekresultaten onder elkaar kunnen bekijken. De functie bestaat al sinds twee jaar voor mobiele toepassingen.

Meer zichtbaarheid

De nieuwe toepassing moet er onder andere voor zorgen dat gebruikers meer zoekresultaten zullen bekijken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat weinig mensen doorklikken naar de tweede pagina. Vanaf bladzijde drie worden de resultaten nog amper bekeken. Die drempel valt door het continu scrollen weg want de gebruiker zal het resultaat van zes pagina’s onder elkaar kunnen zien.

Dat gebruikers meer zoekresultaten te zien krijgen, is goed nieuws voor sites die niet hoog genoeg scoren in de zoekranking. De kans is in principe groter dat ze door de nieuwe toepassing meer worden opgemerkt. Bij mobiele toepassingen is het continu scrollen beperkt tot vier bladzijden. De nieuwe functie is op dit moment alleen beschikbaar voor Engelstalige zoekopdrachten in de Verenigde Staten. In een latere fase zal de rest van de wereld volgen.

lees ook

Europees Gerecht veroordeelt Google opnieuw voor misbruik machtpositie

Dalende zoekkwaliteit

Google voert de verandering door in een tijd dat veel gebruikers klagen over de dalende kwaliteit van de zoekresultaten, aldus TechCrunch. Om die klachten het hoofd te bieden heeft Google een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo maakte het de zoekresultaten meer visueel, door foto’s toe te voegen. In september rolde een toepassing uit die resultaten van onder andere Reddit en Quora plaatst in een sectie genaamd ‘discussies en forums’.

Het continu scrollen is een nieuwe functie om de zoekopdrachten gemakkelijker en efficiënter te maken. Google test momenteel widget-achtige kaarten uit op de homepagina. Die moeten gebruikers meer toegang geven tot informatie over het weer en dergelijke.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home