Google focust voortaan ook op Android-tablets met betere eigen apps

Android 12.1 Android 12L

Google geeft Android tableteigenaars meer liefde door 20 eigen apps te optimaliseren voor het grotere scherm.

De zoekgigant wil al langer focussen op tablet-apps en werkt met Android 12L (officieel Android 12.1) aan een variant van het Android-besturingssysteem dat focust op tablets en vouwbare telefoons. Nu kondigt Google aan dat het meer dan 20 eigen apps zal optimaliseren voor tablets, waaronder YouTube Music, Google Maps en Play Store. Tijdens de conferentie benadrukt Google ook dat het in gesprek is grote externe apps zoals Facebook, TikTok en Zoom om ook daar apps te optimaliseren voor grotere schermen.

Volgens de zoekgigant gebruiken er vandaag 270 miljoen mensen dagelijks een tablet of vouwbare telefoon. Heel wat gebruikers zullen binnenkort automatisch van deze verbeterde apps kunnen genieten. Later dit jaar volgt normaalgezien de lancering van een tabletspecifieke versie van Android.

Android heeft geen specifieke tablet-apps, in tegenstelling tot de Apple iPad. Resultaat: haast elke app ziet eruit als een opgeblazen versie van de telefoonapp. De zoekgigant lijkt die segmentering van tablet- en telefoonapps niet te hanteren met Android 12.1, maar het hoopt met de push naar een beter OS voor vouwbare telefoons en tablets dat de ontwikkelaars automatisch zullen volgen. Een duidelijk kip-en-ei-probleem dat misschien binnenkort wordt opgelost.

Ondertussen werkt Google enthousiast verder aan Android 13. Op Google I/O onthulde het de nieuwste bètaversie die ontwikkelaars hier kunnen downloaden. Opgelet: de bètaversie van Android 13 is voorlopig enkel compatibel met Google Pixel-telefoons vanaf Pixel 4 of nieuwer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home