Gartner voorspelt de technologische structuur die hybride werken optimaal ondersteunt

hybride werk

Op het virtuele Gartner IT Symposium/Xpo Americas-evenement, is Gartner dieper ingegaan op de uitdagingen die hybride werken met zich meebrengen. Hybride werken heeft ook wat gevolgen op technologisch vlak. Gartner wijst op de automatisering die nodig zal zijn om dit werkmodel te ondersteunen. 

David Groombridge, vicepresident van Gartner Research, ziet dat bedrijven al heel wat aanpassingen hebben gemaakt om werken op afstand mogelijk te maken. Door de coronapandemie werden bedrijven dan ook gedwongen om op de kar van thuiswerken te springen. Nu de pandemie stilaan voor één van de laatste keren lijkt tegen te stribbelen, ziet Groombridge in dat bedrijven meer gaan nadenken over de impact van het nieuwe werken op het bedrijfsmodel.  

Zodat hybride werken een positieve invloed heeft op het bedrijfsmodel, is het volgens Gartner noodzakelijk dat bedrijven investeren in een technologische structuur. Deze structuur moet aanpassingen in applicaties snel, veilig en efficiënt laten verlopen.  

Nieuwe technologische structuur  

Gartner voorspelt dat bedrijven die onderdelen uit een applicatie hergebruiken een voorsprong hebben van 80 procent op hun concurrentie, in termen van nieuwe functie-implementatie. Composable Applications hebben op dat vlak al een weg gevonden naar het grote publiek. De functie maakt het mogelijk om functieblokken van een applicatie uit elkaar te halen, zodat die afzonderlijk kunnen worden verbeterd en gecombineerd.  

Cloud-native platformen die technologie en infrastructuur as-a-Service aanbieden, kreeg door het thuiswerken ook een impuls. Volgens Gartner zullen die platformen tegen 2025 dienen als basis voor meer dan 95 procent van alle nieuwe digitale initiatieven, terwijl dat momenteel nog maar op 40 procent ligt.  

lees ook

Bouwen op de cloudomgeving: cloud-native applicaties uitgelegd

Cyberbeveiliging in het hybride model  

Hybride werken heeft tot slot meer druk gelegd op de cyberbeveiliging. Privacy-Enhancing Computation-technieken zijn daardoor volgens Gartner in opmars. Deze technieken beveiligen persoonlijke en gevoelige informatie.  

Gartner voorspelt daarbij dat meer en meer bedrijven zullen overstappen op Cybersecurity Mesh, een beveiligingsinfrastructuur die kleinere, individuele parameters bouwt rondom ieder toestel of toegangspunt. Het is in feite een uitbreiding van het zero-trust principe, maar Gartner verwacht dat de implementatie de financiële impact van individuele beveiligingsincidenten met 90 procent doet dalen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home