Edge haalt bijna 20% marktaandeel in België, Chrome blijft domineren

Microsoft Edge

In de eerste jaarhelft van 2022 heeft Edge zich stevig op plaats twee gezet van de desktop internetbrowsers, ten nadele van Firefox en Safari.

Volgens Statcounter haalt Edge in België een marktaandeel van 18,93 procent, iets meer dan drie procentpunt meer dan begin dit jaar. Microsoft hoopt met de diepe integratie van Edge in Windows 11 dat het een vuist kan maken tegen Chrome, maar die laatste blijft in België groeien van 65,95 procent marktaandeel begin 2022 naar 68,44 procent vandaag. Bovenstaande cijfers gelden voor desktoppc’s en laptops.

De groei van Edge en Chrome duwen Safari (6,16%), Firefox (4,84%), Opera (1,21%) en andere internetbrowsers verder naar onder. Opvallend: Internet Explorer is nog goed voor 0,2 procent marktaandeel, ondanks dat de internetbrowser al langer niet meer wordt ondersteund en Microsoft iedereen proactief richting Edge duwt.

Kijken we naar de mobiele markt, dan valt Edge nergens meer te bespeuren in België. Chrome (48,23%) blijft ook daar marktleider, maar ziet Safari (40,48%) sterk naderen. Samsung (8,62%) staat op plaats drie met zijn internetbrowser, maar zag zijn marktaandeel sinds begin 2022 met één procentpunt dalen.

De internationale cijfers geven Chrome (desktop 66,19%, mobiel 65,16%) een grotere voorsprong op respectievelijk Edge (desktop 10,84%) en Safari (mobiel 24,22%). Wie graag alle cijfers nog verder wil analyseren, kan bij deze handige tool van Statcounter terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home