Vlotter multitasken in Chrome met ‘zwevende’ tabbladen

google chrome

Google Chrome maakt het eenvoudiger om in meerdere tabbladen tegelijk te werken. Links die je via Gmail opent, ‘zweven’ voortaan boven je actieve tab.

Links die je via e-mail aankrijgt, kunnen je wel eens afleiden omdat ze in een full-screen tabblad worden geopend. Hier past Google een mouw aan voor Chrome en Gmail. Met een update voor de populaire browsers, introduceert Google picture-in-picture vensters voor geopende links. Zo kan je de inhoud van de link bekijken zonder uit je mailbox omgeleid te worden.

Zwevende vensters

In een blog laat Google met een korte GIF zien hoe het werkt. Open je een koppeling vanuit Gmail, kan je op het neerwaartse pijltje om het net geopende venster te minimaliseren. Het tabblad van de koppeling ‘zweeft’ in een compacte venster-in-venster weergave dat je overal naartoe kunt slepen op je scherm.

google picture-in-picture chrome
Bron: Google

Het venster blijft rustig verder zweven tot je klaar bent met het lezen van de e-mail en de inhoud op volledige grootte wilt bekijken. Je hoeft enkel het venster maar aan te klikken om het uit te vergroten. Google testte deze functionaliteit eerder al op Android, en rolt deze nu ook uit naar andere versies van de Chrome-browsers.

De functie zal standaard ingeschakeld worden in Chrome. Google brengt deze update aan op browserniveau, dus andere browsers die de Chromium-engine delen (zoals Edge), moeten deze functie zelf introduceren.

lees ook

Microsoft Edge kan screenshots blokkeren

Google had eerder deze week groot nieuws aan te kondigen voor Chromebook-gebruikers. Het besturingssysteem ChromeOS krijgt een grote AI-update met de komst van Gemini en andere AI-features. Om van die AI-pret te kunnen genieten, dien je wel in bezit te zijn van een Chromebook Plus-laptop. Dat is voor deze Chrome-functionaliteit gelukkig niet het geval.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home