Bètaversie DuckDuckGo-app lanceert met groot succes op Mac

Webbrowser DuckDuckGo is in bèta uit te testen op Mac. Door de grote populariteit is het momenteel niet mogelijk de app onmiddellijk te downloaden, geïnteresseerden zullen zich eerst op een wachtlijst moeten zetten.

DuckDuckGo is een webbrowser met eigen zoekmachine die een sterke nadruk legt op privacy. Onderdelen van websites die gegevens van gebruikers bijhouden, worden automatisch geblokkeerd en gebruikers kunnen hun zoekgeschiedenis wissen met slechts één klik op de ‘Fire’-knop.

De bètaversie beschikt ook over een nieuwere functie in die automatisch pop-ups over het cookiebeleid afhandelt. Om de meeste privacy te krijgen, zet het systeem automatisch alle niet-noodzakelijke-cookies uit. Het systeem werkt momenteel op de helft van de internetwebsites.

Bron: DuckDuckGo

Dat is niet de enige tool waar DuckDuckGo mee kan uitpakken. De browser heeft ook een tool om gebruikers naar beter beveiligde HTTPS-verbindingen om te leiden, als dat mogelijk is.

Snelheid troef

In de aankondiging vertelt het bedrijf ook gretig over hoe snel de app zou moeten zijn: “DuckDuckGo voor Mac kopieert Chromium (of iets anders) niet. In plaats daarvan gebruiken we de rendering-engine van macOS, die gemaakt werd door Apple en waar ook Safari gebruik van maakt. Door de macOS-rendering-engine uit te bouwen, zou onze browser het meest compatibel moeten zijn met het Mac-systeem (net als Safari).”

Wachtlijst

Mac-gebruikers blijken dat allemaal erg te waarderen want de bètaversie is al zo vaak geïnstalleerd dat een wachtlijst werd opgesteld. DuckDuckGo geeft aan dat om de zoveel tijd een nieuwe groep testers wordt toegelaten.

Daar kunnen Mac-gebruikers zichzelf voor inschrijven door de mobiele app te downloaden of te updaten. Daarna ga je naar instellingen en selecteer je ‘DuckDuckGo for Desktop’. De app stuurt vervolgens een uitnodigingslink die nodig is om de browser te installeren op Mac.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home