Dell onderzoekt mogelijkheid om smartphones draadloos op te laden op de laptop

dell

Dell overweegt laptops te voorzien van een oplaadclip, waarmee het andere elektrische toestellen draadloos kan opladen. De plannen werden ontdekt in de patenten van nieuwe laptopmodellen.

De kans bestaat dat Dell-laptops in de toekomst andere elektrische toestellen draadloos kunnen opladen. Patently Apple spotte de ideeën in een recent gepubliceerd patent (nummer 20220239124) van de laptopbouwer. Het gaat om een patent dat begin 2021 al werd ingediend.

Het idee van draadloos opladen via een elektrisch toestel doet al langer de ronde bij Apple. De techgigant wil er in de toekomst voor zorgen dat een gebruiker zijn iPad kan opladen met een iPhone, terwijl de iPhone dan weer AirPods oplaadt.

Aparte clip

Het patent van Dell toont wel dat de laptopbouwer het draadloos opladen nog net iets anders wil aanpakken. Het opladen zou namelijk verlopen via een soort clip die eerst over het onderste gedeelte van de laptop geschoven wordt en verbindt door magneten. Elektronische toestellen zijn vervolgens enkel op te laden door ze bovenop deze clip te leggen.

De ontdekking laat zien met welke mogelijkheden Dell aan het experimenteren is. Het is niet zeker of er ooit een laptop komt die deze vorm van draadloos opladen ondersteunt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home