D-Link start submerk Nuclias voor cloudgebaseerde netwerkbeheeroplossingen

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft D-Link een nieuwe zakelijke lijn geïntroduceerd onder de naam Nuclias. Initieel start het concept met twee access points, maar het hart van het verhaal is een cloudgebaseerde netwerkbeheeroplossing.

D-Link wil zijn lijn van zakelijke producten voor kleine en middelgrote ondernemingen meer laten opvallen, met als gevolg een nieuwe naam: Nuclias. Onder dit submerk lanceert D-Link deze week twee access points op Mobile World Congress die voorzien zijn van een cloud management tool met bijhorend abonnement. Er is hierdoor geen nood meer aan een lokale controller.

Met deze tool kunnen service providers en ondernemers hun netwerkinfrastructuur overal analyseren en correcte beslissingen nemen wanneer nodig. D-Link verwacht dat de kosten en complexiteit een stuk lager liggen met Nuclias en dat de infrastructuur efficiënter wordt.

Nuclias wordt gelanceerd met een app waar je met één druk op de knop de gezondheid van je netwerk kan analyseren. Wie wil, kan de Nuclias access points op verschillende locaties bij andere bedrijven installeren en centraal beheren. IT-admins krijgen realtime inzicht op de hele infrastructuur. Ook vooraf configureren kan prima met de tool, zodat daarna enkel de toestellen moeten worden aangesloten.

De D-Link DBA-1210P ondersteunt 2×2 dualband (AC1200) met MU-MIMO; de sterkere DBA-1510P 3×3 dualband (AC1750) zonder MU-MIMO. Beide access points zijn PoE-compatibel zodat een stopcontact in de buurt niet nodig is. De nieuwe Nuclius-lijn van D-Link is beschikbaar in het tweede kwartaal van 2018.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home