Verspil geen tijd meer aan Excel-formules: vraag het aan ChatGPT

ChatGPT genereert op basis van een prompt Excel-formules met uitgebreide toelichting zodat je aan de hand van de voorgestelde stappen de formule eenvoudig kan implementeren in het Excel-document.  

Waarom zou je je hoofd nog breken over de geschikte Excel-formule wanneer ChatGPT dit voor jou kan doen? Excel is een handige tool voor het verzamelen en rapporteren van data, zelfs het Williams-F1-team maakt hier gretig gebruik van. Soms kan het moeilijk zijn om in complexe en grote databestanden de juiste formules te integreren om tot het gewenste resultaat te komen. Gelukkig kan je je hiervoor wenden tot ChatGPT. Vraag aan ChatGPT wat je in je Excel-document wil doen en je krijgt een uitgebreide suggestie met stappenplan en formules als resultaat. Naast het genereren van formules, kan ChatGPT ook fouten opsporen uit bestaande formules.  

  • Excel-formules genereren

    Wil je op basis van een Excel-document bepaalde uitkomsten berekenen, maar weet je niet hoe je aan een formule moet beginnen of welke het beste is? Dan kan je hiervoor raad vragen aan ChatGPT. Op basis van een prompt waarin je uitlegt wat je gewenste resultaat is, geeft ChatGPT je een uitgebreide toelichting met voorgestelde Excel-formule die je meteen kan implementeren in je Excel-document.

    In onderstaand voorbeeld vragen we aan ChatGPT om een (eenvoudige) Excel-formule te genereren.

  • Fouten opsporen

    Ook ChatGPT is niet altijd perfect. Wanneer de bot jouw vraag toch niet helemaal begrepen heeft, kan je de voorgestelde formule opnieuw sturen en aangeven dat deze niet werkt. Op basis daarvan gaat ChatGPT zoeken naar een andere suggestie. Bovendien zal ChatGPT niet zomaar een nieuwe formule geven, maar ook verduidelijken waarom de vorige fout was en de nieuwe suggestie beter is.

lees ook

Office 2024 komt eraan: geen abonnement en vijf jaar ondersteuning

ChatGPT kan dit zowel voor Excel als Apple Numbers en Google Spreadsheet. Net zoals bij andere ChatGPT-gegenereerde uitkomsten, is het ook hier belangrijk om steeds een extra controle te doen of de formule effectief werkt.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home