Grote update ChatGPT neemt je nog meer werk uit handen

Chatgpt,Chat,With,Ai,Or,Artificial,Intelligence.,Young,Businessman,Chatting

OpenAI maakt zich klaar om een waaier aan updates uit te rollen voor ChatGPT.

Gebruikers van het populaire ChatGPT mogen zich verwachten aan een heel aantal updates. De chatbot zou in de loop van deze week een boel upgrades krijgen.

Newsflash

Het nieuws over de updates is bekendgemaakt op X door OpenAI zelf. Logan Kilpatrick, verantwoordelijk voor ontwikkelaarsrelaties (DevRel) bij het AI-bedrijf, deelde de toevoegingen ook met zijn volgers daar.

In totaal gaat het over zes nieuwe functies of eigenschappen die OpenAI uitrolt voor ChatGPT. De reacties van gebruikers onder beide posts lijken voorlopig toch overwegend positief, hoewel er nog wel bedenkingen zijn ook. Er wordt bijvoorbeeld veelvuldig gevraagd naar een zoekfunctie.

Nieuwigheden

Voor wie al eens last heeft van writer’s block zijn er vanaf nu voorbeeldprompts. Handig voor wie niet meteen weet hoe te beginnen. Daar was niet iedereen enthousiast over: op Reddit vrezen gebruikers dat dit nefast is voor mensen met ADHD, teveel keuze zou een storende afleiding zijn.

Comment
byu/IversusAI from discussion
inOpenAI

Een tweede update ligt volledig in dezelfde lijn van de eerste, met voorgestelde reacties en opvolgvragen die het systeem je voorstelt. ChatGPT houdt de conversatie dus zelf gaande, wanneer jij even niet meer weet wat zeggen of vragen.

Wanneer je vanaf nu opnieuw inlogt als Plus-gebruiker, onthoudt ChatGPT met welk model je het laatst werkte. GPT 4 gaat dus in principe de standaardversie zijn waarmee je telkens meteen aan de slag kan bij een nieuwe sessie. Dit is een update waarover gebruikers op X duidelijk enthousiast waren.

lees ook

OpenAI verhoogt aantal mogelijke berichten naar GPT-4

Via de bèta van Code Interpreter kan je als Plus-gebruiker vanaf nu verschillende bestanden uploaden. Zo kan je ChatGPT opdragen om data te analyseren en suggesties doen van meer dan één bestand tegelijk.

Het is ook gedaan met de maximum inlogperiode van twee weken. Wie dat wil, kan gewoon ingelogd blijven. Voor wie toch uit het systeem is gegaan en zich weer aanmeldt, belooft OpenAI een veel aangenamer verwelkomingsscherm.

Last but not least zijn er de verschillende shortcuts die je vanaf nu via je klavier kan gebruiken. Om de hele lijst te zien, moet je de shortcut ctrl + / ingeven.

Begin vorige maand daalde het aantal gebruikers van ChatGPT voor het eerst sinds de lancering. Het is afwachten of deze vernieuwingen opnieuw voor een boost kunnen zorgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home