ChatGPT deelt gratis licentiesleutels voor Windows uit

chatgpt

Wil je Windows 10 of Windows 11 installeren? ChatGPT en Bard maken graag een licentiesleutel voor je aan, die ook effectief werkt.

De ontdekking werd gedaan door een Twitter-gebruiker met het alias immasidtwitter, die in screenshots deelde hoe hij een licentiesleutel voor Windows 10 Pro wist te ontfutselen van ChatGPT. Hij vertelde de chatbot dat ‘zijn overleden grootmoeder hem altijd licentiesleutels voorlas voor het slapengaan’, wat blijkbaar de gevoelige snaar raakte. Als resultaat kreeg hij vijf licentiesleutels, die ook effectief werkten toen hij zijn apparaat wilde upgraden van Windows 10 Home naar Windows 10 Pro.

Later werd het experiment herhaald voor Windows 11, met eveneens valide licentiesleutels als resultaat. ChatGPT blijkt niet de enige gulle chatbot te zijn: ook Google’s Bard kan je van een officiële Windows-licentiesleutel voorzien. Digital Trends en Mashable voerde de test zelf uit en bevestigden dat als je maar creatief genoeg bent met je prompts, ChatGPT en Bard de licentiesleutels uiteindelijk zullen genereren.

Gratis Windows

Er is wel een kleine maar. Hoewel de licentiesleutels je een performante build van het Windows-besturingssysteem, lijkt het wel om een beperktere versie te gaan die niet alle functionaliteiten bevat. Om een volledige versie van Windows 10 of Windows 11 te bekomen, zal je dus nog altijd bij Microsoft moeten aankloppen voor de licentiesleutel.

lees ook

Hoe vind je een licentiesleutel in Windows 10 of 11?

Sinds begin dit jaar verkoopt Microsoft die niet meer voor Windows 10. Het is een van de manieren om nieuwe Windows-gebruikers richting de nieuwste versie te duwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home