ChatGPT-concurrent Claude van Anthropic krijgt Android-app

anthropic claude 3

Claude van Anthropic krijgt een Android-toepassing. Daarmee hoopt het bedrijf meer gebruikers van bijvoorbeeld grote concurrent ChatGPT te overtuigen de sprong te maken naar zijn nieuwste model.

Anthropic lanceert Claude voor Android. Claude is Anthropics grote concurrent voor ChatGPT. De generatieve AI-chatbot draait op Claude 3.5 Sonnet: het nieuwste model van de LLM-specialist. Claude 3.5  Sonnet zou beter en sneller zijn dan GPT-4o van OpenAI.

Anthropic moet Claude aan de man brengen vanuit een underdogpositie, aangezien veel mensen generatieve AI vandaag associëren met ChatGPT. Toch geniet ook Anthropic heel wat steun, en krijgt het grote investeringen van onder andere AWS.

Gratis gebruik

Claude voor Android moet de chatbot toegankelijker maken voor een groot publiek. Eerder lanceerde Anthropic Claude al voor iOS. Gebruikers krijgen gratis toegang tot het nieuwste Claude 3.5-model, maar Anthropic voorziet natuurlijk ook betalende abonnementen via Anthropic Pro en Teams. Gratis kan je tot dertig berichten per dag verzenden.

Gebruikers kunnen praten met de chatbot en vragen stellen, maar ook vanop hun telefoon beelden uploaden voor analyse of vertalingen genereren. Conversaties binnen eenzelfde account synchroniseren over toestellen heen.

Verder is de functionaliteit van Claude heel vergelijkbaar met die van ChatGPT.  ChatGPT heeft echter iets uitgebreidere capaciteiten, zeker voor betalende klanten. Het GPT-4o-model zal bijvoorbeeld met plezier beelden genereren, terwijl Claude van Anthropic bij dergelijke vragen niet kan helpen.

Je vindt de app voor Android hier in de Play Store. Let op wanneer je rechtstreeks in de winkel zoekt, want op dit moment staan niet-relevante gesponsorde resultaten bovenaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home