Canon haalt chip uit toners omwille van chiptekort

canon

Canon stopt tijdelijk geen microchips meer in zijn toners. Zo hoopt de printerboer ondanks het chiptekort de toelevering van toner toch te garanderen.

Toner (de ‘inkt’ van een laserprinter) is niet onderhevig aan de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen, maar de microchips in de tonercassettes zijn dat wel. Die eenvoudige chips zorgen er onder andere voor dat gebruikers snel kunnen zien hoeveel toner er nog in een cassette zit. Zoals we in een eerdere analyse al aanhaalden, kampen vandaag vooral eenvoudige en goedkope microchips met een productietekort. Dat tekort zorgt ervoor dat printerfabrikant Canon niet aan voldoende microchips geraakt om zijn tonercassettes volgens de klassieke specificaties te bouwen.

lees ook

Waarom het chiptekort maar blijft voortduren

Canon stelt vast dat de continuïteit van de printcapaciteit prioritair is. Daarom gaat het bedrijf tijdelijk tonercassettes bouwen zonder microchip aan boord. Canon benadrukt dat er geen impact is op de kwaliteit van de prints, maar geeft aan dat randfunctionaliteit wel getroffen wordt. Specifiek gaat het dan over de mogelijkheid om de actuele tonerniveaus te controleren.

Foutmeldingen en tonerniveau

Printers kunnen de cassettes zonder chip niet als authentiek herkennen. De oplossing daarvoor is om de gerelateerde foutmelding gewoon te negeren door ze te accepteren of op ok te klikken. Je mag niet op ‘stop’ klikken wanneer die optie er is. Doe je dat wel, dan moet je de toner zonder chip even opnieuw plaatsen. Canon geeft zelf meer details op zijn website.

Het niveau van de toner zal bovendien op 100 procent blijven volgens de software op de printer zolang de cassette functioneel is, om vervolgens plotsklaps naar 0 te kelderen wanneer de toner op is. Op dat moment is het tijd om nieuwe toner te plaatsen. Praktisch wordt het dus moeilijk om toner proactief te vervangen wanneer een cassette bijna leeg is.

Tijdelijke oplossing

Canon benadrukt dat de toner slechts tijdelijk zonder chips wordt verscheept. Zodra het bedrijf opnieuw betrouwbaar toegang heeft tot de nodige microchips, krijgen klanten opnieuw hun klassieke tonercassettes aangeleverd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home