Blackberry smartphones keren terug in 2021 met toetsenbord en 5G

blackberry

Blackberry maakt een comeback binnen de smartphonemarkt met nieuwe 5G-toestellen in 2021. TCL probeerde het in 2016 nog zonder succes. OnwordMobility is de nieuwe licentiehouder en mikt op een lancering in Europa en Noord-Amerika in de heerste helft van 2021.

Ooit stond Blackberry synoniem met zakelijke telefoons en was het dé referentie om professioneel uit te rollen in elk bedrijf. Ondertussen hebben smartphones de wereld veroverd en domineren iOS en Android het landschap. Blackberry verdween als sneeuw voor de zon en stopte in 2016 met het maken van smartphones.

Datzelfde jaar gaf het Chinese fabrikant TCL de licentie tot de Blackberry-naam om smartphones uit te brengen. Het project kende weinig succes, waardoor het contract niet wordt verlengd eind augustus. OnwardMobility uit Texas in de VS is de volgende kaper op de kust.

Mét toetsenbord

Volgens TheRegister is er heel weinig bekend rond de smartphones, maar krijgen ze sowieso een compleet nieuw toetsenborddesign. OnwardMobility mikt op toestellen voor de enterprisemarkt en focust op security. Verwacht geen toptoestellen die veel kosten, maar gezonde midrangemodellen om breed uit te kunnen rollen op de zakelijke markt.

OnwardMobility CEO Peter Franklin: “Het is belangrijk voor ons om niet alleen het meest veilige en productieve toestel op de markt te brengen. Het moet ook een alledaags toestel worden. Dat betekent een topcamera en andere specificaties die je van zo’n toestel verwacht. Tegelijk moeten we ook competitief blijven en scherpe prijzen hanteren.”

Eerste helft van 2021

BlackBerry heeft het afgelopen decennium al heel wat evoluties doorgaan. De toetsenbordtelefoon probeerde in 2013 nog Android en iOS te counteren met zijn eigen BlackBerry 10-besturingssysteem. In 2015 maakte het eindelijk de wissel naar Android met de BlackBerry Priv en een uitschuifbaar toetsenbord. Een jaar later stopte het merk met het maken van smartphones en werd de licentie verkocht aan TCL. Of Amerikaanse OnwardMobility wel succes kan boeken vanaf 2021, valt nog af te wachten.

De nieuwe telefoons worden gemaakt door FIH Mobile, een onderdeel van fabricagegigant Foxconn. De eerste toestellen moeten in de eerste helft van 2021 op de markt verschijnen in Noord-Amerika en Europa.

Tip: Van printplaat tot smartphone: zo wordt jouw toestel gemaakt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home