DuckDuckGo experimenteert met betaalplan VPN terwijl Google zijn VPN-service de deur wijst 

DuckDuckGo stelt een nieuwe 3-in-1-abonnementsformule voor met een VPN-functie, terwijl Google aankondigt dat het stopt met de VPN-dienst wegens te weinig gebruik. 

De desktopbrowser DucDuckGo introduceert een nieuwe abonnementsformule Privacy Pro, die drie nieuwe beveiligingen bundelt in één abonnement: een anonieme VPN, de verwijdering van persoonlijke gegevens en het herstel van identiteitsdiefstal. Op hetzelfde moment kondigde Google One aan dat het stopt met de aanbieding van de VPN-service die in 2020 werd uitgerold.   

Anonieme VPN-service

De desktopbrowser DuckDuckGo experimenteert met een nieuw combi-abonnement dat drie beveiligingsfuncties omvat waaronder een anonieme VPN, de verwijdering van persoonlijke gegevens en het herstel van identiteitsdiefstal. De VPN-functie zal volgens DuckDuckGo geen VPN-logboeken bijhouden om zo de privacy van gebruikers te waarborgen. De VPN codeert de internetverbinding voor alle browsers en apps op het hele apparaat, zodat locatie en IP-adressen verborgen blijven voor de bezochte sites.

DuckDuckGo – Identity Theft Restoration

De service voor het verwijderen van persoonlijke informatie scant regelmatig sites om het risico te minimaliseren dat jouw gegevens opnieuw weergegeven worden. De derde functie, herstel van identiteitsdiefstal, zorgt ervoor dat een adviseur continu voor je klaar staat om identeitsverlies-gerelateerde zaken te helpen oplossen.

Privacy Pro

De drie beveiligingsdiensten binnen het Privacy Pro-abonnement zitten rechtstrees vervat in de browser zodat externe apps niet nodig zijn. De beveiligingsfuncties zijn afzonderlijk te verkrijgen maar kosten meer dan 30 dollar per maand. Het Privacy Pro abonnement daarentegen kunnen gebruikers verkrijgen voor 9,99 dollar per maand of 99,99 dollar per jaar. Het abonnement is momenteel enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, maar toekomstplannen om uit te breiden naar meerdere regio’s liggen op tafel.  

Bijna gelijktijdig kondigde Google One aan dat het stopt met het aanbieden van zijn VPN-service, die reeds sinds 2020 beschikbaar is. Het bedrijf vertelde aan 9to5Google dat het de functie zou stopzetten aangezien het niet meer gebruikt werd.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home