Asus lanceert gekalibreerde OLED-monitor en LED-projector

asus pa32dc

De Asus ProArt PA32DC is een OLED-monitor met ingebouwde hardware voor automatische kalibraties. Samen met de monitor lanceert Asus ook een LED-projector met een hoge kleuraccuraatheid.

Asus lanceert naast krachtige nieuwe OLED-laptops voor creative professionals ook een nieuwe OLED-monitor en een bijzondere gekalibreerde LED-projector. Die laatste is een verrassing. De Asus ProArt Projector A1 is volgens de fabrikant de eerste projector met een gegarandeerde DeltaE kleuraccuraatheid minder dan 2 volgens Calman.

De LED lichtbron levert 3.000 lumen en heeft een levensduur van 30.000 uur. Het kleurbereik is 98 procent sRGB en Rec. 709. Je kan via HDMI de projector aansluiten, of draadloos (iOS, Android, Windows 10). De projector is vanaf vandaag beschikbaar en kost 1.499 euro incl. btw.

Asus ProArt PA32DC

De belangrijkste aankondiging voor creative professionals is de Asus ProArt PA32DC, een gekalibreerde OLED-monitor. Het 31,5 inch 4K-scherm ondersteunt DisplayHDR 400 en biedt een 99% kleurbereik binnen DCI-P3 en AdobeRGB. Het paneel ondersteunt native 10-bitkleuren en heeft een kleuraccuraatheid DeltaE van minder dan 1. Volgens Asus garandeert het volledige scherm een maximale helderheid van 250 cd/m² met piekhelderheden boven de 400 cd/m².

asus pa32dc

De ingebouwde kalibrator omvat een eenvoudig proces om je monitor optimaal af te stellen. Elke monitor wordt vooraf geleverd met fabriekskalibratieprofielen in SDR, HDR en voor kleurkritisch werk. De Asus ProARt PA32DC kan je in hoogte verstellen en het scherm kantelen voor een optimale ergonomische houding. Het handvat achteraan biedt extra gebruiksgemak wanneer de monitor op diverse plaatsen nodig is.

Prijs en beschikbaarheid van de monitor is vooralsnog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home