Asus lanceert Intel NUC’s met Nvidia RTX 40

Asus lanceert NUC’s onder zijn gaming-submerk, al zijn de nieuwe kleine doosjes ook interessant voor creatieve professionals dankzij de stevige grafische kaarten.

Asus introduceert zijn eerste NUC’s onder het Republic of Gamers-merk sinds de fabrikant de NUC-licentie van Intel overnam. De nieuwe computertjes zijn in eerste instantie gericht op gamers, maar bevatten hardware voor iedereen die de grafische kracht van een Nvidia RTX in een klein doosje wenst.

Concreet verschijnen de ROG NUC 970 en de ROG NUC 760. De krachtigste configuratie heeft een Intel Core Ultra 9, bijgestaan door een mobiele versie van de Nvidia GeForce RTX 4070. Je kan ook 32 GB RAM incorporeren, samen met een 11 TB-SSD. De richtprijs van dit toestel is 2.199 dollar.

Aansluitingen

Asus voorziet verder USB Type-C-poorten met Thunderbolt 4, HDMI en DisplayPort4, wifi en RJ45. Ook klassieke USB Type-A-poorten tekenen present.

Het valt op dat de NUC’s volledig geconfigureerd geleverd worden. Je hoeft dus zelf geen RAM of opslag meer te kopen, zoals bij de NUC’s onder Intel vaak wel het geval was. De beschikbaarheid van de nieuwe toestellen is nog niet helemaal duidelijk.

Asus levert de NUC’s met Windows 11 Home, wat verder aantoont dat de professional niet de voornaamste doelgroep is. Wie een klein en krachtig doosje zoekt voor grafisch zware workloads, kan hier wel naar kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home