Apple Vision Pro verwacht vanaf januari

Er wordt veel gespeculeerd over de release datum van de Apple Vision Pro. Apple blijft zich vastpinnen op een vage ‘begin 2024’.

Eerder werd gecommuniceerd dat de vooropgestelde datum van januari 2024 geen realistische deadline is. Nu deelt Apple stellig dat de release gepland staat voor begin 2024. De Vision Pro zal dus nog niet meteen in de winkelrekken verschijnen. Volgens Bloomberg-correspondent Mark Gurman zal de release in ieder geval voor maart plaatsvinden, behoudens onvoorziene problemen.

Twee werelden in één

De Apple Vision Pro is niet zomaar een VR-bril. Het legt de brug tussen zowel de digitale als fysieke wereld en combineert zo beide werelden naadloos met elkaar. Vanuit je virtuele bubbel kan je eenvoudig overschakelen naar de fysieke wereld om bijvoorbeeld notities te nemen of een conversatie te voeren.

De eerste indrukken van de Vision Pro AR-bril zijn unaniem positief. Het lange wachten zal dus beloond worden met een indrukwekkend product.

Verkoopmedewerkers worden getraind

Geselecteerde winkelmedewerkers worden in januari uitgenodigd in het Apple Park om er een tweedaagse training te volgen over de Vision Pro. Zij geven vervolgens de les door aan collega’s uit hun respectievelijke winkel. Zo wil Apple ervoor zorgen dat klanten op eenzelfde manier benaderd worden.

De VR-brillen hebben een complex installatieproces omwille van het op maat gemaakte karakter. Er wordt verwacht van klanten dat ze hun bestelling in de Apple Stores ophalen aangezien de headset ter plaatse voor de klant in elkaar wordt gezet.

Exclusief op afspraak

Klanten die de Apple Vision Pro willen kopen, zullen eerst een afspraak moeten maken. Bovendien is het kostenplaatje ook niet mis. Wie binnenkort een Vision Pro aanschaft, legt maar liefst 3.500 dollar neer. Ondanks de hype rond dit product, blijft de impact van VR en AR eerder klein.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home