Apple vernieuwt 13 inch MacBook Pro met verbeterd toetsenbord

MacBook Pro 13 inch

Apple heeft een nieuwe 13 inch MacBook Pro aangekondigd met een beperkte upgrade in specificaties, maar vooral: een verbeterd toetsenbord zonder butterfly switches. Daarmee is het veel verguisde klavier volledig uit zijn line-up verdwenen.

Het heeft slechts zes maanden geduurd voor Apple om het slecht functionerende vlindertoetsenbord op al zijn MacBooks te vervangen. Het vernieuwde Magic Keyboard met scissor switches werd eerst geïntroduceerd op de 16 inch MacBook Pro in november vorig jaar, gevolgd door een vernieuwde MacBook Air in maart. Nu is ook de 13 inch MacBook Pro aan de beurt.

Het basismodel (1.499 euro, inclusief btw) komt voortaan met 256 GB opslag in plaats van 128 GB. De Intel-processor is nog van de achtste generatie. Apple biedt ook de nieuwste 10e generatiechips aan, maar die vind je alleen in het duurste model terug (2.129 euro, inclusief btw).

Het basismodel start met 8 GB RAM, de high-end versie heeft in zijn standaardconfiguratie 16 GB RAM. Afhankelijk van het model dat je kiest, kan je het RAM-geheugen verder uitbreiden tot 32 GB en de opslag tot 4 TB.

Het basis- en tussenmodel (1.749 euro, inclusief btw) blijven het ten slotte stellen met twee USB-C Thunderbolt 3-poorten als enige aansluitingen (met uitzondering van nog een audiojack), terwijl het duurste model er vier aanbiedt. Ook de Touch Bar en Touch ID tekenen nog steeds present.

De vernieuwde 13 inch MacBook Pro’s zijn onmiddellijk beschikbaar via de website van Apple.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home