Apple lanceert magnetische extra batterij voor iPhone 12-modellen

iphone magsafe battery pack

Wie vaak zijn iPhone 12-toestel moet laden voor het einde van de dag, kan voortaan beroep doen op een officiële magnetische externe batterij. Het is tevens het eerste accessoire dat de iPhone 12 toelaat om een toestel draadloos op te laden.

Zonder bijzondere aankondiging dropt Apple plots een externe magnetische batterij (MagSafe Battery Pack, 109 euro incl. btw) in de Apple Store. De eerste modellen worden tussen 22 en 26 juli uitgeleverd. De capaciteit op de foto toont 1.460 mAh, net genoeg om een standaard iPhone 12 half op te laden.

De externe batterij is magnetisch en klikt via MagSafe achteraan elk iPhone 12-model. De maximale laadcapaciteit is 15 watt, wat driemaal hoger is dan het alternatief van Anker dat vandaag beschikbaar is. Die laatste heeft echter wel een laadcapaciteit van 5.000 mAh, maar maakt de iPhone fors dikker. De externe batterij van Apple kan je probleemloos achter je iPhone klikken en opnieuw in je broekzak stoppen.

Je kan de MagSafe Battery Pack draadloos opladen met eender welke compatibele QI-lader. Je kan echter ook de batterij opladen via de iPhone 12 wanneer die is aangesloten aan het lichtnet. Van zodra de iPhone meer dan 80 procent is opgeladen, wordt de extra batterij ook stelselmatig geladen tot beide 100 procent zijn. Hiermee is de externe batterij het eerste accessoire dat door een iPhone kan worden opgeladen via draadloos laden.

Die functionaliteit zit vandaag echter nog niet in elk iPhone 12-model. Apple ondersteunt het pas vanaf iOS 14.7, een update die vandaag enkel in bèta beschikbaar is. Aangezien de MagSafe Battery Pack binnen tien dagen beschikbaar is, achten we de kans groot dat iOS 14.7 tegen dan beschikbaar is voor het brede publiek.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home