Apple updatet iPhone SE met 5G en krachtige A15-chip

Het design van de iPhone SE blijft ongewijzigd, maar intern krijgt de telefoon een flinke boost en 5G-connectiviteit.

Het instapmodel binnen de iPhone line-up, de iPhone SE, krijgt een hardware-update. Wie een facelift verwacht, moeten we teleurstellen. Het design blijft identiek met een 4,7 inchscherm, Touch ID-vingerafdruksensor onderaan en de forse randen boven- en onderaan.

De belangrijkste vernieuwing is de nieuwe A15 Bionic-chip die je vandaag ook kan vinden in elk iPhone 13-model. Ook de 12 megapixelcamera krijgt een upgrade met portretmodus, portretbelichting en verbeterde HDR-functionaliteit.

iPhone SE 2

Als laatste model in de iPhone line-up geniet nu ook de iPhone SE van 5G-connectiviteit. Andere belangrijke verbeteringen zijn IP67-waterbestendigheid en sterker glas voor- en achteraan het toestel. Apple spreekt ook over een betere batterijduur, maar toont geen cijfers om die claim te staven.

De iPhone SE is vanaf 18 maart beschikbaar en start vanaf 529 euro voor de 64 GB-versie. 128 GB kost je 579 euro terwijl een 256 GB-model 699 kost. Het toestel is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, wit en rood. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Tijdens het online event kondigde Apple nog een nieuwe iPad Air aan en stopt het de krachtige M1 Ultra-chip in de nieuwe Apple Mac Studio desktop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home